Dura
Novosti

ODOBREN PROJEKT SOLEZ

ODOBREN PROJEKT SOLEZ
ODOBREN PROJEKT SOLEZ
U sklopu natječaja Središnja Europa pristiglo je više od 620 prijava pri čemu je odobreno ukupno 35 projekata ukupne vrijednosti od 70,5 mil EUR među kojima i projekt SOLEZ – Smart rješenja u podršci Zona niskougljičnih emisija i drugih politika održive mobilnosti u gradovima EU.

Projekt SOLEZ ukupno je vrijedan 2,03 mil EUR od kojih će DURA i Fakultet strojarstva i brodogradnje kao jedini partneri iz RH dobiti ukupno 308.000 EUR bespovratnih sredstava.
Projektom su obuhvaćena područja 8 različitih gradova na prostoru Središnje Europe u kojima će kroz zajednički pristup i ostvareni dijalog svi zainteresirani dionici razmijeniti potrebna znanja i iskustva na području održivog prometa.

Cilj SOLEZ-a je u centrima uključenih gradova provesti prihvatljive mjere i rješenja kroz koja će se smanjiti emisija štetnih plinova, ali i unaprijediti prohodnost u prometu te smanjiti razina prometne zakrčenosti.

Grad Dubrovnik ulazi u projekt kao ravnopravni partner s vlastitim iskustvima stečenima pri provedbi projekata ADRIA.MOVE.it. i Smart City na koja će se djelatnosti ovog projekta nadovezati. Pritom će se istraživati primjena električnih autobusa u javnu gradsku primjenu te postavljanje 40 bežičnih senzora za parking

Datum:
22.04.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X