Dura
Novosti

PRIJAVLJEN PROJEKT ENERGETSKE OBNOVE OŠ MOKOŠICA

PRIJAVLJEN PROJEKT ENERGETSKE OBNOVE OŠ MOKOŠICA
PRIJAVLJEN PROJEKT ENERGETSKE OBNOVE OŠ MOKOŠICA
Prijavljen je projekt „Energetska obnova i uvođenje obnovljivih izvora energije u OŠ Mokošica u Dubrovniku” čija ukupna vrijednost iznosi 5.470.515,32 HRK. Od tog iznosa Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirati će čak 80% iznosa dok će preostali iznos sufinancirati Grad Dubrovnik kao nositelj projekta.

Provedbom projekta namjerava se smanjiti godišnja emisija CO2 za 71% te se unaprijediti energetski razred objekta sa D na B. U sklopu projekta će se također održati i promotivne i edukativne aktivnosti kojima je cilj podizanje svijesti i znanja ciljanim skupinama u društvu u ovoj i sličnim temama usko vezanima za pitanje odgovornog upravljanja resursima.Projekt je prijavljen na natječaj „Pilot projekt ‘Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja 4c1.2′” koji se bavi djelatnostima odgoja i obrazovanja prilikom čega su RH i EU osigurali 50.000,00 HRK. Program će se provoditi do 2020. godine. Tako su osim OŠ Mokošica izrađeni i projekti vezani za energetsku obnovu OŠ Lapad, OŠ Ivana Gundulića te Vrtića Izviđač ukupne vrijednosti od preko 20 mil HRK koji se također planiraju obnoviti.

Predstavnik DURA-e i Grada Dubrovnika, Marko Cosmai je sudjelovao na radionici za korisnike koja je održana 20.travnja u prostorijama Ministarstva u Zagrebu.

Projektom se nastoje riješiti problemi vezani uz zastarjelost i energetsku neadekvatnost infrastrukture Osnovne škole Mokošica što u potpunosti ne odgovara današnjim standardima izgrađenosti modernih objekata. Namjerava se uvesti korištenje obnovljivih izvora energije te uspostaviti učinkovitija izolacija vanjske ovojnice te vanjske stolarije objekta.

Datum:
22.04.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X