Dura
Novosti

CIVITAS studijsko putovanje na temu ”Urbana mobilnost”

CIVITAS studijsko putovanje na temu ”Urbana mobilnost”
CIVITAS studijsko putovanje na temu ''Urbana mobilnost''
Studijsko putovanje ‘How to manage urban freight deliveries’ u organizaciji CIVITAS-a i Europske federeacije ciklista (European Cyclists’ Federation), te prateća radionica pod nazivom ‘Cyclelogistics Empowerment Workshop for Cities’ , održani su 14-16.lipnja u Gothenburgu (SE), a na njima je sudjelovala stručna suradnica DURA-e Nataša Mirić.

Urbana područja diljem Europe susreću se problemom transporta te urbane mobilnosti u gradskim središtima, što uzrokuje zagađenje zraka i okoliša, neprohodnost ulica i ugrozu sigurnosti.
Grad Gothenburg, drugi po veličini u Švedskoj, ističe se kao pozitivni primjer rješavanja navedenog problema te adekvatnog pristupa uvođenja tzv. zelene mobilnosti ,pješačkih zona i nesmetanog prometovanja dostavnih vozila. Sukladno toj činjenici, ‘Urban Freight Logistics Thematic Group’ koja djeluje u sklopu CIVITAS-a, organizirala je dvodnevno druženje praćeno interaktivnom radionicom za dionike lokalnih uprava/samouprava te donositelje odluka u području mobilnosti, kako bi im prezentirala funkcionalna rješenja koja su se pokazala jako učinkovitima u sprječavanju prometnih gužvi i zagađivanja okoliša te održala tematska predavanja vodećih stručnjaka iz cijele EU .

Slijedeći sastanak CIVITAS-a zakazan je za rujan, kada će se u poljskom gradu Gdyna održati redovna godišnja konferencija svih gradova članova, među kojima je i Dubrovnik.

Datum:
20.06.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X