Dura
Novosti

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA “TECHTOWN”

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA “TECHTOWN”
PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA
Partnerski sastanak u sklopu projekta „TechTown” održao se 16. i 17.lipnja 2016. godine u gradu Basingstoke (Velika Britanija) na kojem su sudjelovali i predstavnici DURA-e, Alisa Aliti Vlašić i Nikša Vlahušić.

“TechTown” je projekt kojim će se pokušati ostvariti pozitivan utjecaj na tzv. “digitalnu zajednicu”, odnosno potaknuti porast poslova i zaposlenih u digitalnom sektoru ili na srodnim pozicijama u ostalim granama gospodarstva. Jedan od glavnih ciljeva je izrada lokalnog akcijskog plana koji će poslužiti kao daljnje smjernice za održivi razvoj ovog sve važnijeg sektora. U izradu akcijskog plana biti će uključeni stručnjaci iz URBACT programa i partneri iz ostalih gradova TechTown mreže, ali samo u ulozi podrške i mentora dok će definicija samih aktivnosti i provedbe biti ostvarena kroz lokalnu akcijsku grupu koja uključuje različite dionike predstavnike privatnog i javnog sektora, akademsku zajednicu i zainteresirane građane.Nakon sastanka u Basingstoke-u, na kojem je analizirano stanje projekta u svim partnerskim gradovima te definirane daljnje aktivnosti, sljedio je posjet Tech Cityju – dijelu Londona s najvećom koncentracijom mladih tech firmi i zavidnom titulom jednog od centara startup scene u svijetu. Na ovaj način omogućeno je svim partnerima da vide londonski primjer dobre prakse i razgovaraju s mladim poduzetnicima koji se po prvi put upuštaju u poslovne vode te susreću s raznim problemima i poteškoćama manevriranja na digitalnom tržištu.

Datum:
20.06.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X