Dura
Novosti

PREKOGRANIČNA SURADNJA TREBINJA, DUBROVNIKA, HERCEG NOVOG

PREKOGRANIČNA SURADNJA TREBINJA, DUBROVNIKA, HERCEG NOVOG
PREKOGRANIČNA SURADNJA TREBINJA, DUBROVNIKA, HERCEG NOVOG
Trebinje, Herceg Novi i Dubrovnik imaju jedan cilj, a to je suradnja u svim područjima, a prvenstveno u području turizma, gdje su po prvi put započeli zajednički rad na projektu koji bi bio vrijedan milion i pol eura, a sva tri grada su osigurala i vlastito učešće unutar projekta.

Sastanku su prisustvovali predstavnici tri susjedna grada zamjenik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mato Franičević i direktor njemačke agencije „Konrad Adenauer” Karsten Damel koji su razmatrali mogućnosti napretka prekogranične suradnje.

„Riječ je o vrlo konkretnom projektu iz područja turizma koji se kandidira unutar trilateralnog programa prekogranične suradnje naša tri grada koji vrlo konkretno povezuje poljoprivredne male subjekte u poduzetništvu, sve dionike u turizmu i isto tako radi na gradnji kapaciteta svih uključenih u turističke projekte”, navela je Andrea Novaković, direktorica Razvojna agencija Grada Dubrovnika.

Savjetnik predsjednika općine Herceg Novi Vlado Mračević je pojasnio da se tek očekuje odgovor da li je projekt odobren, dok zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić izražava nadu da će ovo biti prvi, ali ne i jedini prekogranični projekt tri grada koja će u narednom periodu krenuti ka zajedničkom napretku.

Da su predstavnici tri grada na dobrom putu da ostvare prvi zajednički projekt potvrdio je i zamjenik ministra Franičević i direktor „Konrad Adenauera” Karsten Damel koji je istakao da su u cilju turističkog napretka već organizirane dvije konferencije, u Crnoj Gori i Trebinju, te da naredne godine slijedi treća u Hrvatskoj kako bi se razvile nove investicije, ali i prekogranična suradnja za koju je u evropskim projektima do sada izdvojeno nekoliko stotina tisuća eura.

Datum:
02.12.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X