Dura
Edukacije

Razvoj iOS APLIKACIJE

Razvoj iOS APLIKACIJE
Razvoj iOS APLIKACIJE

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s RIT Croatia i CITYOS fondacijom organizira niz od četiri TECH radionice za mlade. Radi se o inovativnim radionicama koje kombiniraju učenje i istraživanje, a prilagođene su potrebama korisnika neovisno o razini predznanja. Vrhunski predavači će polaznicima u par sati ponuditi najsuvremenija znanja i trendove iz raznih područja tehnologije.

Nakon uspješno završene prve radionice „Arduino za početnike“ na kojima je prisustvovalo 52 polaznika u 2 dana, ovaj vikend nastavljamo s drugom po redu Tech radionicom „Razvoj iOS aplikacija“.

Radionica će se održati u dva termina i to 25. i 26. veljače 2017. godine u prostorijama američkog sveučilišta R.I.T Croatia (Ul. don Frana Bulića 6, 20000, Dubrovnik).

Na radionici će polaznici naučiti na koji vrlo brzo i jednostavno mogu napraviti svoju prvu iOS aplikaciju za IoT uređaj. Polaznici će se prvenstveno upoznati s osnovama programskih jezika Swift  i iOS 10, te s Cityos Swift  framework koju ćemo koristiti za brz i jednostavan razvoj aplikacije za konkretan IoT uređaj. Predznanje polaznika nije potrebno.

PROGRAM

Korak 1: Osnove programskog jezika Swift

Korak 2: Uvod u Xcode

Korak 3: Korištenje Interface Builder-a

Korak 4: Korištenje Simulatora

Korak 5: Autolayout i UI elementi

Korak 6: ViewController i navigacija

Korak 7: Kako koristiti CityOS framework

Korak 8: Rad s IoT uređajima (korištenje RESTful web servise)

Korak 9: Razvoj iOS aplikacije

Trajanje radionica je predviđeno od 10:00 – 18:00 sati.

Letak možete preuzeti ovdje.

Predavač na radionici je Andrej Šarić, bacc. ing. techn. inf., jedan od pobjednika Hackathona , nakon kojeg je zajedno s kolegama pokrenuo startup Enum software d.o.o.  U okviru startupa razvio je iOS aplikacije za projekt Dubrovnik card, Dubrovačko oko,  Smart Parking i Solarna klupa. Andrej trenutno radi kao iOS programer za tvrtku CityOS i Enum software te je asistent na sveučilištu RIT Croatia.

Prijave se zaprimaju na email: mpuljas@dura.hr ili putem telefona 020/640-271 najkasnije do 23. veljače 2017.g

Požurite, broj polaznika je ograničen!

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X