Dura
Novosti

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA „SOLEZ“ U GRAZU

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA „SOLEZ“ U GRAZU
PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA „SOLEZ“ U GRAZU
Partnerski sastanak u sklopu projekta SOLEZ održao se od 22. do 24. veljače u gradu Grazu (Austrija). Sastanku su nazočili predstavnici svih 10 projektnih partnera iz 7 različitih zemalja. Grad Dubrovnik su kao projektnog partnera predstavljali djelatnici DURA-e Marko Cosmai i Tomislav Matković.

Sastankom su analizirani ostvareni rezultati u prvom razdoblju trajanja projekta te su određeni koraci za ostvarenje narednih projektnih aktivnosti. One će rezultirati izradom akcijskih planova za sva zainteresirana gradska područja, a usto će biti razvijeni inovativni alati koji će se u slučaju Dubrovnika odnositi na sustav upravljanja parkinga temeljenog na ICT pristupu i studiju izvodljivosti s idejnim rješenjima za šire uvođenje električnih autobusa u javni gradski prijevoz. Time će biti stečena važna znanja i razvijena ključna oruđa koja će se koristiti u svim narednim projektima vezanih za učinkovitije i održivo funkcioniranje prometa u gradovima.

U sklopu posjeta Grazu organiziran je i studijski posjet na kojem su osim projektnih partnera sudjelovali predstavnici drugih institucija i gradskih odjela vezanih za organizaciju i funkcioniranje urbanih prometnih sustava. U slučaju grada Dubrovnika događanju su uz djelatnike DURA-e nazočili i predstavnici poduzeća „Libertas” te Upravnog odjela za promet, stanogradnju i razvojne projekte Grada Dubrovnika. Pritom su se posjetitelji preko održanih predavanja i organiziranog obilaska središnjeg gradskog područja upoznali s provedenim rješenjima na području održive mobilnosti u gradu Grazu.

Projekt SOLEZ financiran je od strane Programa transnacionalne suradnje SREDIŠNJA EUROPA; njime je obuhvaćeno 8 funkcionalnih gradskih područja, uključujući i dubrovačko, koja međusobno povezuje iskustvo u provođenju projekata održive mobilnosti te nastojanje da se te aktivnosti prošire uvođenjem novih i inovativnih rješenja koja će se temeljiti na ICT pristupu.

Projektom će se za svako zainteresirano gradsko područje izraditi odgovarajuća strategija u skladu s njegovim specifičnim potrebama te će se u sklopu pilot-projekta primijeniti planirana mjera.

Jedan od ciljeva projekta jest i širenje postignutih rezultata među akterima na svakom gradskom području te među različitim gradskim središtima, a sve u svrhu postizanja veće suradnje na svim razinama.

Datum:
27.02.2017
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

SASTANAK DIONIKA PROJEKTA SOLEZ

Dura

EDUKATIVNO DRUŽENJE I PROMOCIJA ODRŽIVE MOBILNOSTI U SKLOPU PROJEKTA SOLEZ

Dura

PREZENTACIJA VIDEO MATERIJALA I PILOT AKTIVNOSTI PROJEKTA SOLEZ

Dura

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA SOLEZ

Dura

PREZENTACIJA APLIKACIJE ZA PRAĆENJE I PRIKUPLJANJE PODATAKA O LIBERTASOVIM AUTOBUSIMA

Dura

STUDIJSKO PUTOVANJE U SKLOPU PROJEKTA SOLEZ

Dura

PREDSTAVLJANJE AKCIJSKOG PLANA U SKLOPU PROJEKTA SOLEZ

Dura

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA „SOLEZ“ U TORINU

Dura

DURA, GRAD DUBROVNIK, SANITAT I LIBERTAS U BRNU – ZAVRŠNA KONFERECIJA PROJEKTA SOLEZ

Dura

DURA NA SASTANKU S DIONICIMA ZA PROJEKT SOLEZ

Dura

DAN BEZ AUTOMOBILA 2018. – DURA I UDRUGA SIGURNOST U PROMETU

Dura

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA SOLEZ

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X