Dura
Novosti

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA „SOLEZ“ U TORINU

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA „SOLEZ“ U TORINU
PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA „SOLEZ“ U TORINU

Partnerski sastanak u sklopu projekta SOLEZ održao se od 18. do 20. listopada u gradu Torinu (Italija). Sastanku su nazočili predstavnici svih 10 projektnih partnera iz 7 različitih zemalja, a djelatnik Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e Tomislav Matković predstavljao je Grad Dubrovnik kao projektnog partnera.

Projekt SOLEZ financiran je od strane Programa transnacionalne suradnje SREDIŠNJA EUROPA; njime je obuhvaćeno 8 funkcionalnih gradskih područja koja međusobno povezuje iskustvo u  provođenju projekata održive mobilnosti te nastojanje da se te aktivnosti prošire uvođenjem novih i inovativnih rješenja temeljenih na IT pristupu.

Napravljen je pregled razdoblja provedbe projekta od posljednjeg sastanka održanog u Grazu (veljača 2017.) te su određeni koraci za izvršavanje daljnjih aktivnosti koje će rezultirati ostvarenjem konačnih projektnih ciljeva. Pritom se misli na Akcijske planove  politika održive mobilnosti koji će biti doneseni za sva uključena  gradska područja te na pomno razrađene pilot-akcije koje će se u slučaju grada Dubrovnika odnositi na sustav upravljanja parkinga uz primjenu IT alata i studiju izvodljivosti s idejnim rješenjima za šire uvođenje električnih autobusa u javni gradski prijevoz.

Jedno od temeljnih načela i ciljeva SOLEZ-a jest aktivno uključivanje u projekt svih institucija koje se pobliže bave organizacijom i funkcioniranjem gradskih prometnih sustava. U tu svrhu je skupa sa sastankom organizirano studijsko putovanje na kojem su osim članova projektnog tima sudjelovali predstavnici poduzeća „Libertas“ te Upravnog odjela za promet Grada Dubrovnika. Pritom su se posjetitelji preko održanih predavanja i organiziranog obilaska gradskog područja upoznali s provedenim rješenjima na području održive mobilnosti u gradu Torinu.

Datum:
23.10.2017
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

EDUKATIVNO DRUŽENJE I PROMOCIJA ODRŽIVE MOBILNOSTI U SKLOPU PROJEKTA SOLEZ

Dura

DURA NA SASTANKU S DIONICIMA ZA PROJEKT SOLEZ

Dura

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA SOLEZ

Dura

DAN BEZ AUTOMOBILA 2018. – DURA I UDRUGA SIGURNOST U PROMETU

Dura

SASTANAK DIONIKA PROJEKTA SOLEZ

Dura

PREDSTAVLJANJE AKCIJSKOG PLANA U SKLOPU PROJEKTA SOLEZ

Dura

STUDIJSKO PUTOVANJE U SKLOPU PROJEKTA SOLEZ

Dura

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA SOLEZ

Dura

PREZENTACIJA APLIKACIJE ZA PRAĆENJE I PRIKUPLJANJE PODATAKA O LIBERTASOVIM AUTOBUSIMA

Dura

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA „SOLEZ“ U GRAZU

Dura

DURA, GRAD DUBROVNIK, SANITAT I LIBERTAS U BRNU – ZAVRŠNA KONFERECIJA PROJEKTA SOLEZ

Dura

PREZENTACIJA VIDEO MATERIJALA I PILOT AKTIVNOSTI PROJEKTA SOLEZ

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X