Dura
Novosti

POZIV NA PREDSTAVLJANJE PROJEKTA “SlowFood-CE”

POZIV NA PREDSTAVLJANJE PROJEKTA “SlowFood-CE”
POZIV NA PREDSTAVLJANJE PROJEKTA
Udruga Kinookus i Dubrovačka razvojna agencija DURA hrvatski su partneri na trogodišnjem europskom projektu “Slow Food Središnja Europa: baština, kultura, hrana i identitet”. U projektu sudjeluje 5 gradova UNESCO baštine, u suradnji s lokalnim udrugama: Grad Venecija i Gastronomsko Sveučilište u Pollenzu iz Italije, Turistička zajednica Južne Moravije i Slow Food Brno iz Republika Češke, Grad Krakov, odjel za promociju i turizam i Slow Food iz Poljske te Grad Kecskemet iz Mađarske.

Cilj projekta stvoriti je model vrednovanja lokalne, materijalne i nematerijalne baštine hrane. U samom razmatranju dubrovačkog nasljeđa hrane koristit ćemo multidisciplinarni pristup Slow Fooda koji tradicijsku proizvodnju vidi kao snažan pokretač održivog ekonomskog, društvenog i ekološkog razvoja, vrednovanja i očuvanja lokalnih kulturnih i prirodnih osobitosti te memorije i identiteta lokalne zajednice.

Uvjereni smo da samo zajedničkom akcijom gradske uprave, institucija, organizacija, ugostitelja, proizvođača i građana, naše nasljeđe hrane može dobiti mjesto koje mu pripada: ponajprije u poljima i na tržnicama, zatim u kuhinjama, na trpezama, u izlozima, muzejima, ali i u svijesti, pričama i govoru lokalne zajednice.

Stoga vas pozivamo da svojim znanjem i iskustvom doprinesete ostvarenju ciljeva projekta “Slow Food Središnja Europa: kultura, baština, identitet i hrana” čije predstavljanje će se održati u ponedjeljak 23. listopada u 14 sati u prostorijama Razvojne agencije DURA u Ulici Branitelja Dubrovnika 15.

U nadi da ćete prepoznati važnost projekta i buduće suradnje, srdačno Vas pozdravljamo u ime projektnog tima,

Ivo Kara-Pešić (Udruga Kinookus)
Mia Hrnić (DURA – Razvojna agencija Grada Dubrovnika)

Datum:
19.10.2017
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

DURA I KINOOKUS U EU PROJEKTU REVITALIZACIJE DUBROVAČKOG NASLJEĐA HRANE

Dura

OPĆINA STON, DPDS I UGOSTITELJI U PROJEKTU SLOW FOODA

Dura

PROJEKT SLOW FOOD-CE U LIPNJU 2018. PROSLAVIO JE SVOJU PRVU GODINU

Dura

SLOW FOOD – Središnja Europa: kultura, baština, identitet i hrana

Dura

VALORIZIRANJE KULTURNE BAŠTINE U SKLOPU PROJEKTA SLOWFOOD

Dura

IZLOŽBA “TKO BI TREBAO HRANITI GRAD?”

Dura

Projekt Slow Food-Central Europe privodi se kraju, a promocija gastronomske baštine koju je potaknuo u punom je jeku

Dura

PROJEKT SLOW FOOD SREDIŠNJA EUROPA PREDSTAVLJEN NA KORČULI

Dura

FORMIRANJE RADNIH SKUPINA U PROJEKTU „SLOW FOOD-CE“

Dura

3. PARTNERSKI SASTANAK SLOWFOOD-a NA TERRA MADRE SALONE DEL GUSTO 2018

Dura

NOVA GASTRONOMIJA PROJEKTA SLOWFOOD CE U KRAKOWU

Dura

SLOWFOODCULTURE – PARNERSKI SASTANAK

Dura

AKTIVNOSTI SLOW FOOD-CE SU U PUNOM ZAMAHU U PET GRADOVA SREDNJE EUROPE!

Dura

MREŽA GASTRONOMSKIH PUTEVA U SKLOPU PROJEKTA SLOWFOOD

Dura

SASTANAK DIONIKA PROJEKTA SLOW FOOD SREDNJA EUROPA

Dura

SLOW FOOD – SREDNJA EUROPA: USUSRET MUTIMEDIJALNOJ IZLOŽBI “HRANITELJI GRADA”

Dura

SASTANAK DIONIKA PROJEKTA SLOW FOOD

Dura

IMPLEMENTACIJSKA RADIONICA INTERREG CENTRAL EUROPE

Dura

PROJEKT “SLOWFOOD”

Dura

SLOW FOOD – TRENING MAPIRANJA GASTRO-KULTURALNOG NASLJEĐA HRANE

Dura

POZIV NA TRENING VALORIZIRANJA GASTRO-KULTURNE BAŠTINE

Dura

JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA PRISTUPANJU GRUPI LOKALNIH DIONIKA (STAKEHOLDERA) NA PROJEKTU SLOW FOOD CENTRAL EUROPE: CULTURE, HERITAGE, IDENTITY AND FOOD

Dura

ODRŽAN TRENING MAPIRANJA GASTRO-KULTURALNOG NASLJEĐA HRANE

Dura

VELIKI INTERES GRAĐANA I INSTITUCIJA ZA PROJEKT “SLOW FOOD CE”

Dura

DURA NA PREDSTAVLJANJU TALIJANSKE KUHINJE

Dura

PREDSTAVLJANJE REZULTATA PROJEKTA SLOW FOOD- CE U SKLOPU 7. GOOD FOOD FESTIVALA

Dura

AUTOHTONO GASTRONOMSKO NASLJEĐE OSNAŽENO ZAHVALJUJUĆI PROJEKTU EU-A POD VODSTVOM SLOW FOOD-A

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X