Dura
Novosti

FORMIRANJE RADNIH SKUPINA U PROJEKTU „SLOW FOOD-CE“

FORMIRANJE RADNIH SKUPINA U PROJEKTU „SLOW FOOD-CE“
FORMIRANJE RADNIH SKUPINA U PROJEKTU „SLOW FOOD-CE“

1_12
1_14
1_24
1_29
1_30
1_35
1_25


DURA i Udruga Kinookus predstavili su projekt „SLOW FOOD-CE” učenicima i profesorima Turističke i ugostiteljske škole 11.12.2017 godine u Dubrovniku, gdje je započela međusobna suradnja u cilju zaštite raznolike tradicijske poljoprivrede.

Predavanje je okupilo veći broj učenika kojima smo predstavili projekt, pojam Slow fooda kao i projektnu aktivnost formiranje radnih skupina u projektu.

Prisutne nastavnike i učenike pozdravio je ravnatelj Perušina, istaknuvši važnost lokalne hrane za kulturni identite zajednice, kao i dosadašnji rad Ove institucije u pogledima Slow fooda.

Mia Hrnić, voditeljica projekta DURA-e, predstavila je sve partnere na projektu koji obuhvaća Italiju, Poljsku, Republiku Češku, Mađarsku i Hrvatsku, odnosno pet gradova UNESCO baštine: Veneciju, Krakow, Brno, Keckemet i Dubrovnik.

Ivo Kara Pešić ispred udruge Kinookus nastojao je učenicima približiti važnost održivog razvoja hrane, vrijednost koju Dubrovnik ima kao i način da istu trebamo unaprijediti.

Također je predstavio Sveučilište gastronomskih znanosti u Pollenzu, koje je krenulo s radom 2004. godine na ideju Carla Petrinija predsjednika i osnivača Slow Fooda.

Sveučilište je krenulo s radom trogodišnjeg programa, a nakon toga aktiviran je jednogodišnji master program na engleskom jeziku, i dvogodišnji diplomski program (laurea magistrale). Danas imamo visokostručne programe posvećene tradicijskim prehrambenim proizvodima sa statusom izvrsnosti, dva kuharska programa posvećena talijanskoj kuhinji (na engleskom i talijanskom) i Master in Italian Wine Culture.

Sveučilište u Pollenzu jedino je na svijetu koje se bavi isključivo gastronomskim znanostima koristeći pristup inspiriran Slow Food filozofijom. Na njemu se hrana promatra kao kultura povezana sa svim aspektima ljudskog života.

Kroz ovaj projekt Turistička i ugostiteljska škola jedan je od dionika na projektu te ćemo zajedničkom sinergijom težiti da bogata dubrovačka baština hrane dobije svoje zasluženo mjesto u lokanom životu.

Ukupna vrijednost projekta je 15.211.376,62 HRK. Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava za DURA-u iznosi 1.468.363,58 HRK a sufinanciranje je 259.123,05 HRK.

Web stranicu projekta kao i projektne aktivnosti možete pogledati ovdje.

Datum:
12.12.2017
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

SLOW FOOD – TRENING MAPIRANJA GASTRO-KULTURALNOG NASLJEĐA HRANE

Dura

PROJEKT “SLOWFOOD”

Dura

SLOW FOOD – Središnja Europa: kultura, baština, identitet i hrana

Dura

SASTANAK DIONIKA PROJEKTA SLOW FOOD

Dura

OPĆINA STON, DPDS I UGOSTITELJI U PROJEKTU SLOW FOODA

Dura

SLOW FOOD – SREDNJA EUROPA: USUSRET MUTIMEDIJALNOJ IZLOŽBI “HRANITELJI GRADA”

Dura

DURA NA PREDSTAVLJANJU TALIJANSKE KUHINJE

Dura

IZLOŽBA “TKO BI TREBAO HRANITI GRAD?”

Dura

AUTOHTONO GASTRONOMSKO NASLJEĐE OSNAŽENO ZAHVALJUJUĆI PROJEKTU EU-A POD VODSTVOM SLOW FOOD-A

Dura

NOVA GASTRONOMIJA PROJEKTA SLOWFOOD CE U KRAKOWU

Dura

SLOWFOODCULTURE – PARNERSKI SASTANAK

Dura

ODRŽAN TRENING MAPIRANJA GASTRO-KULTURALNOG NASLJEĐA HRANE

Dura

VALORIZIRANJE KULTURNE BAŠTINE U SKLOPU PROJEKTA SLOWFOOD

Dura

POZIV NA TRENING VALORIZIRANJA GASTRO-KULTURNE BAŠTINE

Dura

3. PARTNERSKI SASTANAK SLOWFOOD-a NA TERRA MADRE SALONE DEL GUSTO 2018

Dura

JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA PRISTUPANJU GRUPI LOKALNIH DIONIKA (STAKEHOLDERA) NA PROJEKTU SLOW FOOD CENTRAL EUROPE: CULTURE, HERITAGE, IDENTITY AND FOOD

Dura

PROJEKT SLOW FOOD SREDIŠNJA EUROPA PREDSTAVLJEN NA KORČULI

Dura

IMPLEMENTACIJSKA RADIONICA INTERREG CENTRAL EUROPE

Dura

PROJEKT SLOW FOOD-CE U LIPNJU 2018. PROSLAVIO JE SVOJU PRVU GODINU

Dura

MREŽA GASTRONOMSKIH PUTEVA U SKLOPU PROJEKTA SLOWFOOD

Dura

Projekt Slow Food-Central Europe privodi se kraju, a promocija gastronomske baštine koju je potaknuo u punom je jeku

Dura

VELIKI INTERES GRAĐANA I INSTITUCIJA ZA PROJEKT “SLOW FOOD CE”

Dura

POZIV NA PREDSTAVLJANJE PROJEKTA “SlowFood-CE”

Dura

DURA I KINOOKUS U EU PROJEKTU REVITALIZACIJE DUBROVAČKOG NASLJEĐA HRANE

Dura

PREDSTAVLJANJE REZULTATA PROJEKTA SLOW FOOD- CE U SKLOPU 7. GOOD FOOD FESTIVALA

Dura

SASTANAK DIONIKA PROJEKTA SLOW FOOD SREDNJA EUROPA

Dura

AKTIVNOSTI SLOW FOOD-CE SU U PUNOM ZAMAHU U PET GRADOVA SREDNJE EUROPE!

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X