Dura
Novosti

POZIV NA TRENING VALORIZIRANJA GASTRO-KULTURNE BAŠTINE

POZIV NA TRENING VALORIZIRANJA GASTRO-KULTURNE BAŠTINE
POZIV NA TRENING VALORIZIRANJA GASTRO-KULTURNE BAŠTINE

Dubrovačka razvojna agencija DURA i Udruga Kinookus pozivaju sve zainteresirane na trening valoriziranja gastro-kulturne baštine u sklopu projekta “Slow Food Središnja Europa: kultura, baština, identitet i hrana” koji će se održati u ponedjeljak 19. studenog 2018. godine s početkom u 10 sati u hotelu Adria, u Radnička ul. 46 u Dubrovniku.

Cilj treninga pružiti je uvid u najbolje prakse i ponuditi smjernice za održivo vrednovanje hrane koja je dio gastro-kulturnog nasljeđa određenog područja.

Projekt, čiji je nositelj Slow Food, a partneri Grad Venecija, Gastronomsko Sveučilište u Pollenzu (Italija), Turistička zajednica Južne Moravije, Slow Food Brno (Republika Češka), Grad Krakov, odjel za promociju i turizam (Poljska), Grad Kecskemet (Mađarska), Dubrovačka razvojna agencija DURA i Udruga Kinookus utemeljen je na Slow Food konceptu “nove gastronomije”, multidisciplinarnom pristupu hrani koji prepoznaje snažne veze između nepca, planeta i ljudi.

Cilj projekta promoviranje je i očuvanje gastronomskog nasljeđa Srednje Europe, regije koja prolazi kroz velike promjene i u kojoj su brojne tradicije ugrožene. Pet gradova u pet različitih zemalja okupljeno je u projekt i svakom od njih povjeren je zadatak razvijanja programa mapiranja i očuvanja gastronomskih resursa, kroz istraživanje na terenu i teorijsko-znanstveni rad. U gradovima se provode pilot akcije prilagođene lokalnom kontekstu i viziji budućnosti. Na taj način grad postaje uzor u svojoj regiji u smislu gastronomske tradicije te primjer koji mogu slijediti i druge urbane sredine. Istovremeno se osnažuje savez Venecije, Kecskemeta, Brna, Krakowa i Dubrovnika, gradova vrijedne spomeničke baštine Središnje Europe, a sve na dobrobit lokalnih uprava, civilnog društva, institucija, malih poduzeća prehrambenog sektora, uslužnih djelatnosti te kreativnog sektora i građanstva uopće.

Ovdje preuzmite PROGRAM događanja.

Molimo da Vaše sudjelovanje potvrdite najkasnije do 16. studenog 2018 godine do 10 sati na email esoprano@dura.hr ili broj telefona/mobitela : 020/638-236, 099/484 53 34.

Sudjelovanje na treningu je besplatno.

Dobro nam došli!

Datum:
14.11.2018

Vezani članci

PROJEKT SLOW FOOD-CE U LIPNJU 2018. PROSLAVIO JE SVOJU PRVU GODINU

Dura

VELIKI INTERES GRAĐANA I INSTITUCIJA ZA PROJEKT “SLOW FOOD CE”

Dura

IZLOŽBA “TKO BI TREBAO HRANITI GRAD?”

Dura

IMPLEMENTACIJSKA RADIONICA INTERREG CENTRAL EUROPE

Dura

DURA NA PREDSTAVLJANJU TALIJANSKE KUHINJE

Dura

SASTANAK DIONIKA PROJEKTA SLOW FOOD

Dura

PROJEKT “SLOWFOOD”

Dura

SLOW FOOD – TRENING MAPIRANJA GASTRO-KULTURALNOG NASLJEĐA HRANE

Dura

MREŽA GASTRONOMSKIH PUTEVA U SKLOPU PROJEKTA SLOWFOOD

Dura

FORMIRANJE RADNIH SKUPINA U PROJEKTU „SLOW FOOD-CE“

Dura

SLOWFOODCULTURE – PARNERSKI SASTANAK

Dura

AUTOHTONO GASTRONOMSKO NASLJEĐE OSNAŽENO ZAHVALJUJUĆI PROJEKTU EU-A POD VODSTVOM SLOW FOOD-A

Dura

SASTANAK DIONIKA PROJEKTA SLOW FOOD SREDNJA EUROPA

Dura

JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA PRISTUPANJU GRUPI LOKALNIH DIONIKA (STAKEHOLDERA) NA PROJEKTU SLOW FOOD CENTRAL EUROPE: CULTURE, HERITAGE, IDENTITY AND FOOD

Dura

POZIV NA PREDSTAVLJANJE PROJEKTA “SlowFood-CE”

Dura

PROJEKT SLOW FOOD SREDIŠNJA EUROPA PREDSTAVLJEN NA KORČULI

Dura

VALORIZIRANJE KULTURNE BAŠTINE U SKLOPU PROJEKTA SLOWFOOD

Dura

OPĆINA STON, DPDS I UGOSTITELJI U PROJEKTU SLOW FOODA

Dura

Projekt Slow Food-Central Europe privodi se kraju, a promocija gastronomske baštine koju je potaknuo u punom je jeku

Dura

PREDSTAVLJANJE REZULTATA PROJEKTA SLOW FOOD- CE U SKLOPU 7. GOOD FOOD FESTIVALA

Dura

DURA I KINOOKUS U EU PROJEKTU REVITALIZACIJE DUBROVAČKOG NASLJEĐA HRANE

Dura

NOVA GASTRONOMIJA PROJEKTA SLOWFOOD CE U KRAKOWU

Dura

AKTIVNOSTI SLOW FOOD-CE SU U PUNOM ZAMAHU U PET GRADOVA SREDNJE EUROPE!

Dura

SLOW FOOD – Središnja Europa: kultura, baština, identitet i hrana

Dura

ODRŽAN TRENING MAPIRANJA GASTRO-KULTURALNOG NASLJEĐA HRANE

Dura

SLOW FOOD – SREDNJA EUROPA: USUSRET MUTIMEDIJALNOJ IZLOŽBI “HRANITELJI GRADA”

Dura

3. PARTNERSKI SASTANAK SLOWFOOD-a NA TERRA MADRE SALONE DEL GUSTO 2018

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X