Dura
Novosti

SLOW FOOD – TRENING MAPIRANJA GASTRO-KULTURALNOG NASLJEĐA HRANE

SLOW FOOD – TRENING MAPIRANJA GASTRO-KULTURALNOG NASLJEĐA HRANE
SLOW FOOD - TRENING MAPIRANJA GASTRO-KULTURALNOG NASLJEĐA HRANE

Dubrovačka razvojna agencija DURA i Udruga Kinookus pozivaju sve zainteresirane  na pilot trening mapiranja gastro-kulturalnog nasljeđa u sklopu projekta “Slow Food Središnja Europa: kultura, baština, identitet i hrana” koji će se održati u ponedjeljak 28. svibnja 2018. godine s početkom u 10:00 sati u hotelu Adria, u Radnička ul. 46.

Projekt, čiji je nositelj Slow Food, a partneri Grad Venecija, Gastronomsko Sveučilište u Pollenzu (Italija), Turistička zajednica Južne Moravije, Slow Food Brno (Republika Češka), Grad Krakov, odjel za promociju i turizam (Poljska), Grad Kecskemet (Mađarska), Dubrovačka razvojna agencija DURA i Udruga Kinookus utemeljen je na Slow Food konceptu “nove gastronomije”, multidisciplinarnom pristupu hrani koji prepoznaje snažne veze između nepca, planeta i ljudi.

Jedan od ciljeva projekta stvaranje je prenosivog modela vrednovanja tradicijske hrane, pasmina i sjemena, tradicijskih tehnika prerade, folklora, kulturnog krajolika, prirodnih resursa koji hrane i povezuju gradsko stanovništvo i ruralne zajednice, istovremeno osnažujući zajedničke vrijednosti nasljeđa hrane i novi savez pet gradova vrijedne spomeničke baštine Središnje Europe, a sve na dobrobit lokalnih uprava, civilnog društva, institucija, malih poduzeća prehrambenog sektora, uslužnih djelatnosti te kreativnog sektora i građanstva uopće.

Cilj treninga osposobiti je lokalne aktere u identificiranju nematerijalnog nasljeđa hrane i to u perspektivi koja kombinira ekonomsku, ekološku i društvenu održivost.

PROGRAM TRENINGA:

10:00

Uvodni pozdrav – Ana Marija Pilato – direktorica DURA-e

10:15

Modul 1

Teorijski okvir – holistički pristup gastro-kulturalnom nasljeđu

Etno i bioraznolikost

Žitnice memorije

11:15

Modul 2

Mapiranje – ciljevi, predmeti i faze mapiranja

12:30

Pauza za ručak

14:00

Modul 3

Teorijsko-znanstveno istraživanje

14.45

Modul 4

Terensko istraživanje – video intervjui

15:30

Pitanja

Zbog ograničenog broja sudionika molimo sve zainteresirane da se prijave najkasnije do petka 25. svibnja 2018. godine do 13:00 sati putem maila: mhrnic@dura.hr ili putem telefona 020/640-275.

Veselimo se Vašem dolasku!

Datum:
24.05.2018
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

DURA NA PREDSTAVLJANJU TALIJANSKE KUHINJE

Dura

AKTIVNOSTI SLOW FOOD-CE SU U PUNOM ZAMAHU U PET GRADOVA SREDNJE EUROPE!

Dura

POZIV NA TRENING VALORIZIRANJA GASTRO-KULTURNE BAŠTINE

Dura

ODRŽAN TRENING MAPIRANJA GASTRO-KULTURALNOG NASLJEĐA HRANE

Dura

PROJEKT “SLOWFOOD”

Dura

SASTANAK DIONIKA PROJEKTA SLOW FOOD SREDNJA EUROPA

Dura

NOVA GASTRONOMIJA PROJEKTA SLOWFOOD CE U KRAKOWU

Dura

PREDSTAVLJANJE REZULTATA PROJEKTA SLOW FOOD- CE U SKLOPU 7. GOOD FOOD FESTIVALA

Dura

SASTANAK DIONIKA PROJEKTA SLOW FOOD

Dura

IZLOŽBA “TKO BI TREBAO HRANITI GRAD?”

Dura

JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA PRISTUPANJU GRUPI LOKALNIH DIONIKA (STAKEHOLDERA) NA PROJEKTU SLOW FOOD CENTRAL EUROPE: CULTURE, HERITAGE, IDENTITY AND FOOD

Dura

PROJEKT SLOW FOOD SREDIŠNJA EUROPA PREDSTAVLJEN NA KORČULI

Dura

SLOW FOOD – Središnja Europa: kultura, baština, identitet i hrana

Dura

MREŽA GASTRONOMSKIH PUTEVA U SKLOPU PROJEKTA SLOWFOOD

Dura

SLOWFOODCULTURE – PARNERSKI SASTANAK

Dura

VELIKI INTERES GRAĐANA I INSTITUCIJA ZA PROJEKT “SLOW FOOD CE”

Dura

POZIV NA PREDSTAVLJANJE PROJEKTA “SlowFood-CE”

Dura

VALORIZIRANJE KULTURNE BAŠTINE U SKLOPU PROJEKTA SLOWFOOD

Dura

SLOW FOOD – SREDNJA EUROPA: USUSRET MUTIMEDIJALNOJ IZLOŽBI “HRANITELJI GRADA”

Dura

FORMIRANJE RADNIH SKUPINA U PROJEKTU „SLOW FOOD-CE“

Dura

DURA I KINOOKUS U EU PROJEKTU REVITALIZACIJE DUBROVAČKOG NASLJEĐA HRANE

Dura

3. PARTNERSKI SASTANAK SLOWFOOD-a NA TERRA MADRE SALONE DEL GUSTO 2018

Dura

IMPLEMENTACIJSKA RADIONICA INTERREG CENTRAL EUROPE

Dura

Projekt Slow Food-Central Europe privodi se kraju, a promocija gastronomske baštine koju je potaknuo u punom je jeku

Dura

AUTOHTONO GASTRONOMSKO NASLJEĐE OSNAŽENO ZAHVALJUJUĆI PROJEKTU EU-A POD VODSTVOM SLOW FOOD-A

Dura

PROJEKT SLOW FOOD-CE U LIPNJU 2018. PROSLAVIO JE SVOJU PRVU GODINU

Dura

OPĆINA STON, DPDS I UGOSTITELJI U PROJEKTU SLOW FOODA

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X