Dura
Novosti

ODRŽANA DRUGA RADIONICA PROJEKTA LAIRA

ODRŽANA DRUGA RADIONICA PROJEKTA LAIRA
ODRŽANA DRUGA RADIONICA PROJEKTA LAIRA

Dubrovačka Razvojna agencija I Zračna luka Dubrovnik održali su 15. svibnja 2018. drugu radionicu u sklopu projekta LAirA (Landside Airports Accessibility).

Cilj projekta je smanjenje upotrebe energije i ekoloških utjecaja transportnih aktivnosti u zračnim lukama i širem okruženju istih, i to promjenom obrazaca ponašanja mobilnosti putnika i zaposlenika zračnih luka te izradnjom inovativnih strategija javnih tijela u pogledu planiranja mobilnosti niske emisijie ispušnih plinova.

LairA sažima sedam ključnih tematskih područja: električna mobilnost, povezanost zračne luke željeznicom, pješačenje i bicikliranje, transportne usluge koje se dijele između korisnika, inteligentni transportni sustavi, grafički prijenos informacija u prostorni plan, te javni cestovni prijevoz.

Također kroz projekt će biti značajni izazov multimodalne, inteligentne i ekološki prihvatljive integracije zračnih luka i pristupačnosti zemaljske strane zračnih luka u prometnim sustavima centralne Europe, i to na multimodalan i pametan način s niskom emisijom ispušnih plinova.

Inače radi se o projektu sufinanciranom u okviru Programa transnacionalne suradnje Središnje Europe koji za cilj ima poboljšati mobilnost u području zemaljskih strana zračnih luka u okviru smanjenja emisije CO2.

Vremenski period trajanja prpjekta je 30 mjeseci s ukupnim proračunom od preko 2,3 milijuna EURA.

Na projektu sudjeluje 10 projektnih partnera i 5 pridruženih partnera.

 

Datum:
24.05.2018
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „LAIRA„

Dura

U DUBROVNIKU ODRŽAN 4. TRANSNACIONALNI SASTANAK PROJEKTA LAIRA

Dura

ANKETA – ISKUSTVO PUTNIKA – PROJEKT LAIRA

Dura

ODRŽANA KONFERENCIJA I RADIONICA PROJEKTA LAIRA

Dura

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA LAIRA

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X