Dura
Novosti

U DUBROVNIKU ODRŽAN 4. TRANSNACIONALNI SASTANAK PROJEKTA LAIRA

U DUBROVNIKU ODRŽAN 4. TRANSNACIONALNI SASTANAK PROJEKTA LAIRA
U DUBROVNIKU ODRŽAN 4. TRANSNACIONALNI SASTANAK PROJEKTA LAIRA

U sklopu projekta „LAirA“ 15. i 16. travnja 2019. održan je 4. transnacionalni sastanak u Hotelu Palace, Dubrovnik, na kojem su sudjelovale djelatnice DURA-e; Maris Arbanasin i Nataša Mirić.

Prvi dan sastanka svaki od predstavnika partnera ukazao je na trenutno stanje u projektu, kao i financijsku situaciju te izazove koje su susretali kroz provedbu određenih aktivnosti.

Drugi dan, kroz aktivne radionice, prezentacije i diskusije, usuglasili su se daljnji koraci potrebni za uspješnu provedbu projekta, kao što je bio slučaj i dosad.

U tematskom dijelu DURA-in vanjski stručnjak za mobilnost tvrtka Mobilita Evolva predstavila je predložak lokalne Strategije i načine na koje će strategije ostalih partnera doprinijeti u završnoj izradi Transnacionalnog dokumenta, za koji je DURA kao partner zadužena.

Nakon utvrđenih i usuglašenih dosadašnjih aktivnosti, sastanak je uspješno zaključen s jasnim ciljevima, rokovima i aktivnostima koje će uslijediti.

Treba napomenuti da projekt LairA ima cilj smanjiti upotrebu energije i ekoloških utjecaja transportnih aktivnosti u zračnim lukama i širem okruženju istih, i to promjenom obrazaca ponašanja mobilnosti putnika i zaposlenika zračnih luka te izradom inovativnih strategija javnih tijela u pogledu planiranja mobilnosti niske emisije ispušnih plinova.

 

Glavni projektni partner je Municipality of 18th District of Budapes, a ostali partneri na projektu su pored DURA-e; Budapest Airport Ltd., Zračna luka Bologna, Zračna luka Dubrovnik, Regional Government of the Mazowieckie Voivodeship, Stuttgart Region Economic Development Corporation, Airport Regions Conference, AustriaTech Ltd. – Federal Agency for Technological Measures, Grad Poznan


Aktivnosti projekta možete pratiti putem društvenih mreža :

LAirA Twitter account: @LAirA_project

LAirA Facebook account: https://www.facebook.com/LAirAproject/

DURA Twitter account: @DURA_Dubrovnik

DURA Facebook account:  https://www.facebook.com/dura.dubrovnik/

Datum:
18.04.2019
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

ANKETA – ISKUSTVO PUTNIKA – PROJEKT LAIRA

Dura

ODRŽANA KONFERENCIJA I RADIONICA PROJEKTA LAIRA

Dura

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „LAIRA„

Dura

ODRŽANA DRUGA RADIONICA PROJEKTA LAIRA

Dura

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA LAIRA

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X