Dura
Novosti

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA LAIRA

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA LAIRA
PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA LAIRA

U okviru projekta LAirA, održao se partnerski sastanak 24.01. 2019 godine u Brussellsu, u prostorijama „Airport Regions Office“, na kojem su sudjelovale i zaposlenice DURA-e Nataša Mirić i Maris Arbanasin.

Glavni cilj sesije prvog dana bio je utvrditi zajedničke izazove i interese u području niske emisije ugljika vezanih uz zračne luke. Osim projektnih partnera, sudjelovali su i predstavnici drugih zračnih regija. Ustanovljeni su dosadašnji rezultati, prepreke, rješenja i daljnji koraci.

Na početku drugog dana je sveprisutne pozdravila i predstavnica Joint Secretariat-a, gđa. Jana Valkova, koja je objasnila cilj sastanka, kao i očekivanja za pronalazak zajedničkog uspješnog ishoda.

Uslijedile su prezentacije predloženih pilot-planova partnera, gdje su predstavljene i kampanje za zaposlenike zračne luke Dubrovnik i putnike u Dubrovniku, koju je detaljnije objasnio i predstavio predstavnik Zračne Luke Dubrovnik, Josip Paljetak.
Očekuju se mjerljivi i realni rezultati.

Zadnji dan je bio rezerviran za predstavljanje ostalih pilot-planova partnera , među kojima je i DURA predstavila svoj. Također je upoznala partnere sa zadatcima koji su dužni dostaviti, a sve u svrhu izrade „Transnacionalne strategije za planiranje niskougljičnih oblika prometa prema/i na putu sa aerodroma’’, za koju je zadužena upravo DURA.

Nakon prezentacija je održan i sastanak Upravnog odbora LAirA partnera.

Tijekom sastanka Upravljačkog odbora partneri su raspravljali o glavnim zaključcima sastanka, a vodeći partner je sažeo sljedeće korake  i rokove.

Između ostaloga prisjetimo se kako Projekt ima za cilj smanjenje uporabe energije i negativnih ekoloških utjecaja transportnih aktivnosti u zračnim lukama i širem okruženju istih izradom inovativnih strategija u pogledu planiranja mobilnosti niske emisije ispušnih plinova.

Partneri na projektu uz DURA-u su: Regionalni Razvojni Centar Koper, Sveučilište u Zagrebu – Fakultet strojarstva i brodogradnje, C. N. A Udruženje poduzetnika Provincije Ravena, Hrvatska gospodarska komora – Pula, EC Poslovno inovacijski centar Attika i Gospodarska i indrustrijska komora Tirana.

Projekt je podržan programom Interreg CENTRAL EUROPE, financiran sredstvima ERDF (European Regional Development Fund) te je ukupna vrijednost projekta  16.569.117,54 HRK, dok je vrijednost projekta za DURA-u: 823.155,00 HRK

Aktivnosti projekta možete pratiti putem društvenih mreža :

LAirA Twitter account: @LAirA_project

LAirA Facebook account: https://www.facebook.com/LAirAproject/

DURA Twitter account: @DURA_Dubrovnik

DURA Facebook account:  https://www.facebook.com/dura.dubrovnik/

Datum:
06.02.2019
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „LAIRA„

Dura

ODRŽANA KONFERENCIJA I RADIONICA PROJEKTA LAIRA

Dura

ANKETA – ISKUSTVO PUTNIKA – PROJEKT LAIRA

Dura

U DUBROVNIKU ODRŽAN 4. TRANSNACIONALNI SASTANAK PROJEKTA LAIRA

Dura

ODRŽANA DRUGA RADIONICA PROJEKTA LAIRA

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X