Dura
Novosti

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „LAIRA„

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „LAIRA„

U sklopu projekta LAira- „Landside airports accessibility“ – Green ways to airports, održan je četvrti po redu transnacionalni partnerski sastanak, ujedno i finalna konferencija u Budimpešti, 04. i 05. prosinca 2019.godine, na kojoj su sudjelovali predstavnici DURA-e Nataša Mirić, Tea Gjivić Puzović i Maris Arbanasin.

Prvi dan su održane radionice o rezultatima pilot akcija, kampanjama koje su provedene u sklopu projekta te rezultati istih.

Također su predstavnici partnera održali prezentacije i podijelili iskustva o provedbi aktivnosti te na koje su prepreke naišli ako ih je bilo i kako su riješene.

Prvi dan je zaključen sastankom Upravnog odbora LAirA partnera i raspravom o daljnjoj suradnji.

Drugi dan je održana Finalna konferencija na kojoj je i DURA predstavila završni, ujedno i najbitniji dokument projekt: „Transnacionalna strategija za planiranje niskougljičnih oblika prometa prema/ i na putu sa aerodroma’’, za koju je bila zadužena.

 

Projekt ima za cilj smanjenje uporabe energije i negativnih ekoloških utjecaja transportnih aktivnosti u zračnim lukama i širem okruženju istih izradom inovativnih strategija u pogledu planiranja mobilnosti niske emisije ispušnih plinova.

Projekt je podržan programom Interreg CENTRAL EUROPE, financiran sredstvima ERDF (European Regional Development Fund) te je ukupna vrijednost projekta  16.569.117,54 HRK, dok je vrijednost projekta za DURA-u: 823.155,00 HRK
VRIJEME PROVEDBE: 05.2017. – 12.2019.

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 16.569.117,54 HRK

Vrijednost projekta za DURA-u: 823.155,00 HRK

 

Aktivnosti i rezultate projekta možete pratiti putem društvenih mreža :

LAirA Twitter account: @LAirA_project

LAirA Facebook account: https://www.facebook.com/LAirAproject/

DURA Twitter account: @DURA_Dubrovnik

DURA Facebook account:  https://www.facebook.com/dura.dubrovnik/

 

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „LAIRA„
Datum:
06.12.2019
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

U DUBROVNIKU ODRŽAN 4. TRANSNACIONALNI SASTANAK PROJEKTA LAIRA

Dura

ANKETA – ISKUSTVO PUTNIKA – PROJEKT LAIRA

Dura

ODRŽANA DRUGA RADIONICA PROJEKTA LAIRA

Dura

ODRŽANA KONFERENCIJA I RADIONICA PROJEKTA LAIRA

Dura

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA LAIRA

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X