Dura
Novosti

3. PARTNERSKI SASTANAK SLOWFOOD-a NA TERRA MADRE SALONE DEL GUSTO 2018

3. PARTNERSKI SASTANAK SLOWFOOD-a NA TERRA MADRE SALONE DEL GUSTO 2018
3. PARTNERSKI SASTANAK SLOWFOOD-a NA TERRA MADRE SALONE DEL GUSTO 2018

7
6
4
3
2
5


Dubrovačka razvojna agencija DURA trenutno sudjeluje na 3. partnerskom sastanku projekta SLOWFOOD – CE, koji se održava u talijanskom gradu Torinu i na kojem sudjeluje direktorica Ana Marija Pilato Krile.

3. partnerski sastanak se održava na trenutno aktualnom događaju “Terra Madre Salone del Gusto 2018.” u Torinu, koji je posvećen kulturi hrane, na kojem će se okupiti od 20. do 24. rujna  5000 delegata iz 160 zemalja, pored 800 izlagača, 300 presidija Slow Food i 500 Zajednica hrane iz mreže Terra Madre.

Događaj je započeo glavnim motom odnosno riječima političara, autohtonih naroda, migranata i mladih.

Otvaranje je započelo govorom gradonačelnika Torina, “Chiara Appendino”; potom savjetnika za poljoprivredu Piemontske regije, Giorgio Ferrero; europskog povjerenika za zdravstvo i sigurnost, Vyrtenis Andriukaitis; i talijanskog ministara poljoprivrede Gian Marco Centinaio.

Svi su naglasili mnoge izazove s kojima se svijet hrane suočava na globalnoj razini. Nedostatak hrane u nekim područjima planeta, učinci klimatskih promjena, konzumiranje mesa, odnos tradicije i inovativnosti: to su pitanja s kojima se svaki kritički um mora složiti.

Prisutnost povjerenika Europske unije bio je neosporan znak gravitacije teme i važnosti koju hrana sve više dolazi da bi se stekla, što se tiče našeg zdravlja.

Održivost na svim razinama, od ekološke, socijalne, ekonomske, mora biti temelj za očuvanje okoliša i zdravlja. Prema g. Andriukaitisu, “Slow Food je glavni glumac u održavanju zdravlja ljudi”.

Carlo Petrini je stajao s jakom porukom u aktualnoj globalnoj političkoj klimi: “Hrana nije ujednačena; naprotiv, njezina raznolikost je vrlo jaka. I izazovi s kojima se suočavamo odnose se na klimu i okoliš.

U drugom dijelu kompleksa Lingotto Fiere, otvorena je “Arena Terra Madre” mjesto susreta i rasprava unutar sajma Lingotto Fiere, posebice posvećeno za tri velike zajednice unutar mreže Slow Food i Terra Madre: Autohtoni, Migranti i Mladi. Arena je prostor u kojem će rasprava, otvorena za javnost, preuzeti kozmopolitski, demokratski i univerzalni karakter mreže Terra Madre.

Kao i u prethodnim izdanjima, održavat će se forumi i konferencije, radionice okusa i Škole kuhanje, prostor u cijelosti posvećen B2B, Sastanci za stolom, veliki prostor za ulične kuhinje i obrtnički proizvedeno pivo i mnoge druge inicijative po gradu, kao što su kazališne predstave i književne večeri.

I ove godine, sjajna Kraljevska palača (Palazzo Reale) u Torinu ugostit će u unutarnjem dvorištu Enoteku, dok će kamioni za pripremu hrane biti postavljeni na susjednom Kraljevskom trgu (Piazzetta Reale).

Fotogalerija događaja dostupna je na početku teksta, kao i na našoj službenoj facebook stranici

Datum:
21.09.2018
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

PREDSTAVLJANJE REZULTATA PROJEKTA SLOW FOOD- CE U SKLOPU 7. GOOD FOOD FESTIVALA

Dura

Projekt Slow Food-Central Europe privodi se kraju, a promocija gastronomske baštine koju je potaknuo u punom je jeku

Dura

SASTANAK DIONIKA PROJEKTA SLOW FOOD SREDNJA EUROPA

Dura

POZIV NA PREDSTAVLJANJE PROJEKTA “SlowFood-CE”

Dura

VELIKI INTERES GRAĐANA I INSTITUCIJA ZA PROJEKT “SLOW FOOD CE”

Dura

JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA PRISTUPANJU GRUPI LOKALNIH DIONIKA (STAKEHOLDERA) NA PROJEKTU SLOW FOOD CENTRAL EUROPE: CULTURE, HERITAGE, IDENTITY AND FOOD

Dura

SLOWFOODCULTURE – PARNERSKI SASTANAK

Dura

MREŽA GASTRONOMSKIH PUTEVA U SKLOPU PROJEKTA SLOWFOOD

Dura

DURA NA PREDSTAVLJANJU TALIJANSKE KUHINJE

Dura

FORMIRANJE RADNIH SKUPINA U PROJEKTU „SLOW FOOD-CE“

Dura

AKTIVNOSTI SLOW FOOD-CE SU U PUNOM ZAMAHU U PET GRADOVA SREDNJE EUROPE!

Dura

IZLOŽBA “TKO BI TREBAO HRANITI GRAD?”

Dura

PROJEKT “SLOWFOOD”

Dura

AUTOHTONO GASTRONOMSKO NASLJEĐE OSNAŽENO ZAHVALJUJUĆI PROJEKTU EU-A POD VODSTVOM SLOW FOOD-A

Dura

SASTANAK DIONIKA PROJEKTA SLOW FOOD

Dura

OPĆINA STON, DPDS I UGOSTITELJI U PROJEKTU SLOW FOODA

Dura

POZIV NA TRENING VALORIZIRANJA GASTRO-KULTURNE BAŠTINE

Dura

PROJEKT SLOW FOOD SREDIŠNJA EUROPA PREDSTAVLJEN NA KORČULI

Dura

ODRŽAN TRENING MAPIRANJA GASTRO-KULTURALNOG NASLJEĐA HRANE

Dura

IMPLEMENTACIJSKA RADIONICA INTERREG CENTRAL EUROPE

Dura

NOVA GASTRONOMIJA PROJEKTA SLOWFOOD CE U KRAKOWU

Dura

SLOW FOOD – Središnja Europa: kultura, baština, identitet i hrana

Dura

PROJEKT SLOW FOOD-CE U LIPNJU 2018. PROSLAVIO JE SVOJU PRVU GODINU

Dura

VALORIZIRANJE KULTURNE BAŠTINE U SKLOPU PROJEKTA SLOWFOOD

Dura

SLOW FOOD – TRENING MAPIRANJA GASTRO-KULTURALNOG NASLJEĐA HRANE

Dura

SLOW FOOD – SREDNJA EUROPA: USUSRET MUTIMEDIJALNOJ IZLOŽBI “HRANITELJI GRADA”

Dura

DURA I KINOOKUS U EU PROJEKTU REVITALIZACIJE DUBROVAČKOG NASLJEĐA HRANE

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X