Dura
Novosti

EDUKATIVNO DRUŽENJE I PROMOCIJA ODRŽIVE MOBILNOSTI U SKLOPU PROJEKTA SOLEZ

EDUKATIVNO DRUŽENJE I PROMOCIJA ODRŽIVE MOBILNOSTI U SKLOPU PROJEKTA SOLEZ
EDUKATIVNO DRUŽENJE I PROMOCIJA ODRŽIVE MOBILNOSTI U SKLOPU PROJEKTA SOLEZ

slika1
slika2
slika3
slika4
slika6
slika7
slika8
slika10
slika12
slika13
slika14
slika15
slika16
slika17


U sklopu natjecanja “Vratimo djecu na igrališta” kojeg je organizirala udruga Sigurnost u prometu Dubrovnik, 15.09.2018. godina na igralištu u Ljutoj, Konavle, održano je i edukativno druženje i promoviranje održive mobilnosti  s djecom osnovnih škola Dubrovačko- neretvanske županije, kao jedna od aktivnosti projekta SOLEZ- Pametna rješenja u podršci zona niskougljičnih emisija i drugih politika održive mobilnosti u gradovima EU.

 

Cilj druženja bio je potaknuti najmlađe uzraste da promišljaju o održivim načinima prijevoza i utjecaja koji promet i njegove karakteristike imaju na sve naš i na našu budućnost. Prigodnim materijalima djeci se na njima prikladan način ukazivalo na prednosti korištenja održivih načina transporta, a pobliže im je predstavljen i sam projekt SOLEZ i aktivnosti koje Grad Dubrovnik kao partner projekta provodi.

 

Cilj projekta SOLEZ je kroz aktivnu komunikaciju i razmjenu iskustava između partnera u projektu razviti nova znanja i pristupe na polju održivog planiranja prometa te osmisliti nova rješenja temeljena na ICT pristupu kojima će se pridonijeti postizanju cilja Europske komisije o redukciji prometa u funkcionalnim urbanim područjima, rasterećivanju prometa u središtima gradova i jačanju kapaciteta javne uprave za provođenje politike održivog razvoja u prometu.

Projekt je financiran iz Programa suradnje Središnja Europa 2014.-2020. (Interreg Central Europe Cooperation Programme 2014.-2020), provodi se od 01.06.2016. i traje do 31.05.2019. godine, a ukupna vrijednost projekta je 14.503.005,00 kuna, dok darovnica za Grad Dubrovnik iznosi 921.105,00 kuna.

Datum:
17.09.2018
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA SOLEZ

Dura

DAN BEZ AUTOMOBILA 2018. – DURA I UDRUGA SIGURNOST U PROMETU

Dura

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA „SOLEZ“ U TORINU

Dura

DURA, GRAD DUBROVNIK, SANITAT I LIBERTAS U BRNU – ZAVRŠNA KONFERECIJA PROJEKTA SOLEZ

Dura

PREDSTAVLJANJE AKCIJSKOG PLANA U SKLOPU PROJEKTA SOLEZ

Dura

SASTANAK DIONIKA PROJEKTA SOLEZ

Dura

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA SOLEZ

Dura

DURA NA SASTANKU S DIONICIMA ZA PROJEKT SOLEZ

Dura

PREZENTACIJA APLIKACIJE ZA PRAĆENJE I PRIKUPLJANJE PODATAKA O LIBERTASOVIM AUTOBUSIMA

Dura

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA „SOLEZ“ U GRAZU

Dura

PREZENTACIJA VIDEO MATERIJALA I PILOT AKTIVNOSTI PROJEKTA SOLEZ

Dura

STUDIJSKO PUTOVANJE U SKLOPU PROJEKTA SOLEZ

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X