Dura
Novosti

DAN BEZ AUTOMOBILA 2018. – DURA I UDRUGA SIGURNOST U PROMETU

DAN BEZ AUTOMOBILA 2018. – DURA I UDRUGA SIGURNOST U PROMETU
DAN BEZ AUTOMOBILA 2018. - DURA I UDRUGA SIGURNOST U PROMETU
Međunarodni dan – ‘Dan bez automobila 2018.’ obilježen je jutros na vanjskom igralištu Osnovne škole Marina Držića kojeg su organizirali Udruga Sigurnost u prometu, DURA i Udruga RC Modeli (Dubrovnik).

Posjetitelji, građani, obitelji i djeca mogli su razgledati električna vozila koja se koriste u prometu te način njihovog punjenja, makete električnih malih trkaćih vozila te upravljati njima. Imali su mogućnost isprobati ‘naočale pijanog čovjeka’ kako bi shvatili što znači voziti pod utjecajem alkohola.

Obilježavanjem ovog dana diljem svijeta htjela se pokazati dobra volja za mijenjanjem osobnih navika i još većeg korištenja alternativnih načina transporta – bicikliranje, pješačenje i javni prijevoz.

– Dubrovnik ima takvu cestovnu infrastrukturu da moramo razmišljati o alternativnim oblicima prijevoza te uz malo dobre volje promijeniti neke navike i okrenuti se pješačenju i korištenju javnog prijevoza. Ne smijemo zaboraviti na bitne stvari poput ekologije i cestovnog prijevoza koji tište ovaj grad – izjavio je predstavnik Udruge SIgurnost u prometu Denis Pavela.

DURA je ovim putem promovirala projekt SOLEZ kojeg provodi za Grad Dubrovnik i ovim putem je provela edukativno druženje i promoviranje održive mobilnosti među djecom. Cilj druženja bio je potaknuti najmlađe uzraste da promišljaju o održivim načinima prijevoza i utjecaja koji promet i njegove karakteristike imaju na sve nas i našu budućnost. Prigodnim materijalima djeci se na njima prikladan način ukazivalo na prednosti korištenja održivih načina transporta.

‘Danom bez automobila’ završava se obilježavanje ‘Europskog tjedna kretanja’ koji traje od 16. do 22. rujna.

Hrvatska je uključena u obilježavanje ‘Europskog tjedna kretanja’ u kojem sudjeluje 749 gradova i 152 milijuna stanovnika. 

Fotografija: g. Željko Tutnjević

Datum:
21.09.2018
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

PREZENTACIJA VIDEO MATERIJALA I PILOT AKTIVNOSTI PROJEKTA SOLEZ

Dura

PREZENTACIJA APLIKACIJE ZA PRAĆENJE I PRIKUPLJANJE PODATAKA O LIBERTASOVIM AUTOBUSIMA

Dura

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA SOLEZ

Dura

DURA NA SASTANKU S DIONICIMA ZA PROJEKT SOLEZ

Dura

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA „SOLEZ“ U GRAZU

Dura

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA SOLEZ

Dura

DURA, GRAD DUBROVNIK, SANITAT I LIBERTAS U BRNU – ZAVRŠNA KONFERECIJA PROJEKTA SOLEZ

Dura

PREDSTAVLJANJE AKCIJSKOG PLANA U SKLOPU PROJEKTA SOLEZ

Dura

SASTANAK DIONIKA PROJEKTA SOLEZ

Dura

EDUKATIVNO DRUŽENJE I PROMOCIJA ODRŽIVE MOBILNOSTI U SKLOPU PROJEKTA SOLEZ

Dura

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA „SOLEZ“ U TORINU

Dura

STUDIJSKO PUTOVANJE U SKLOPU PROJEKTA SOLEZ

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X