Dura
Novosti

DODIJELJENE DIPLOME NJEGOVATELJICAMA

DODIJELJENE DIPLOME NJEGOVATELJICAMA
DODIJELJENE DIPLOME NJEGOVATELJICAMA
U sklopu provedbe programa 50 plus u Razvojnoj agenciji Grada Dubrovnika DURA-i, 27. veljače 2017. održala se dodjela diploma sudionicima ovogodišnje specijalističke edukacije za njegovatelje/ice.

Uz financijsku potporu Grada Dubrovnika i Zaklade Blaga dijela i ove godine je 15 sudionica/ka uspješno završilo tromjesečnu edukaciju.

Dodjeli je prisustvovao predstavnik Grada Dubrovnika, Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, predstavnica Zaklade Blaga djela, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Domus Christi i predstavnice udruge DUSAB -Dubrovačka Udruga skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija. Diplome je uručila direktorica DURA-e, Andrea Novaković

50 plus je program Grada Dubrovnika koji se intenzivno provodi od lipnja 2013. godine, a za cilj ima povećati zapošljivost osoba preko 50 godina starosti putem posredovanja u zapošljavanju.

Program provodi gradska razvojna agencija DURA na način da omogućava osobama koje traže zaposlenje kontakt s onima koji traže određeno pružanje usluga te pomaže u administrativnom dijelu sklapanja ugovora između jedinih i drugih skupina.

Većina osoba u bazi podataka nezaposlenih i starijih od 50 godina su žene starije životne dobi kojima nedostaju određene kvalifikacije kako bi mogle obavljati najtraženije poslove – one njegovateljske prirode u obiteljima.

Edukacija je započela s provedbom 7.11.2016. godine u prostorijama Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA, a nastavila se kroz praktični dio nastave u Domu za starije i nemoćne osobe Domus Christi.

Datum:
27.02.2017
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

U DURA-i dodijeljene diplome za 16 negovtelja/ica

Dura

SPECIJALISTIČA EDUKACIJA ZA NJEGOVATELJICE

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X