Dura
Novosti

U DURA-i dodijeljene diplome za 16 negovtelja/ica

U DURA-i dodijeljene diplome za 16 negovtelja/ica
U DURA-i dodijeljene  diplome za 16 negovtelja/ica
U sklopu programa “50 plus” danas su u prostorijama Razvojne agencije DURA-e, podijeljene diplome za šesnaest sudionika tečaja za njegovatelje i njegovateljice. Diplome su podijelili Andrea Novaković, direktorica DURA-e i Željko Raguž, zamjenik Gradonačelnika.

– Program “50 plus” ima određene poteškoće u svome razvoju jer zakon ne dopušta nikakvu drugu pravnu formu ugovaranja poslova između tražitelja poslova i poslodavaca. Ugovor o radu i Ugovor o djelu su dvije najskuplje varijante ugovora. Grad Dubrovnik je pokušao uvesti neke druge metode zapošljavanja koje bi olakšale posredovanje – istaknula je Andrea Novaković.

50 plus je program Grada Dubrovnika koji se intezivno provodi od lipnja 2013. godine, a za cilj ima povećati zapošljivost osoba preko 50 godina starosti putem posredovanja u zapošljavanju.

Program provodi DURA na način da omogućava osobama koje traže zaposlenje kontakt s onima koji traže određeno pružanje usluga te pomaže u administrativnom dijelu sklapanja ugovora između jedinih i drugih skupina.

Većina osoba u bazi podataka nezaposlenih i starijih od 50 godina u evidenciji DURA-e, su žene starije životne dobi kojima nedostaju određene kvalifikacije kako bi mogle obavljati najtraženije poslove – one njegovateljske prirode u obiteljima.

Kako bi se povećala zapošljivost ove skupine, organizirana je specijalistička edukacija za njegovatelje/ice, a uz financijsku potporu Grada Dubrovnika i Zaklade Blaga dijela.

Edukacija je započela s provedbom 3. ožujka 2015. godine u prostorijama Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA, a nastavila se kroz praktični dio nastave u domovima za starije i nemoćne u Dubrovniku.

Datum:
18.06.2015
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

DODIJELJENE DIPLOME NJEGOVATELJICAMA

Dura

SPECIJALISTIČA EDUKACIJA ZA NJEGOVATELJICE

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X