Dura
Novosti

SPECIJALISTIČA EDUKACIJA ZA NJEGOVATELJICE

SPECIJALISTIČA EDUKACIJA ZA NJEGOVATELJICE
SPECIJALISTIČA EDUKACIJA ZA NJEGOVATELJICE

DURA KROZ PROGRAM 50 PLUS POKRENULA SPECIJALISTIČKU EDUKACIJU ZA NJEGOVATELJICE:

17 dugotrajno nezaposlenih osoba dobiva nove kvalifikacije

 

 

50 plus program je Grada Dubrovnika koji se intezivno provodi od lipnja 2013. godine, a za cilj ima povećati zapošljivost osoba preko 50 godina starosti putem posredovanja u zapošljavanju.

Program provodi gradska razvojna agencija DURA na način da omogućava osobama koje traže zaposlenje kontakt sa onima koji traže određeno pružanje usluga te pomaže u administrativnom dijelu sklapanja ugovora između jedinih i drugih skupina. 

Većina osoba u bazi podataka nezaposlenih i starijih od 50 godina u evidenciji DURA-e, su žene starije životne dobi kojima nedostaju određene kvalifikacije kako bi mogle obavljati najtraženije poslove – one njegovateljske prirode u obiteljima.

Kako bi se povećala zapošljivost ove skupine, organizirana je specijalistička edukacija za njegovatelje/ice, a uz financijsku potporu Grada Dubrovnika i Zaklade Blaga dijela.

Grupa polaznika/ca sastoji se od 17 sudionika/ca od kojih je većina dugotrajno nezaposlena.

Edukacija je započela s provedbom ovaj tjedan, odnosno 3. ožujka 2015. godine u prostorijama Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA, a nastavit će se kroz  praktični dio nastave u domovima za starije i nemoćne u Dubrovniku.

Očekivani završetak edukacije je kraj svibnja 2015. godine.

Po završetku edukacije planira se i zapošljavanje sudionika/ca kroz program 50 plus.

Datum:
04.03.2015
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

U DURA-i dodijeljene diplome za 16 negovtelja/ica

Dura

DODIJELJENE DIPLOME NJEGOVATELJICAMA

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X