Dura
Novosti

JAVNI POZIV ZA POTPORE DOGAĐANJIMA U 2018. godini

JAVNI POZIV ZA POTPORE DOGAĐANJIMA U 2018. godini
JAVNI POZIV ZA POTPORE DOGAĐANJIMA U 2018. godini

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je Javni poziv za potpore događanjima u 2018. godini, putem kojeg će se dodjeljivati bespovratna novčana sredstva za događanja na teritoriju Republike Hrvatske od međunarodnog, nacionalnog ili regionalnog značaja kao glavnog motiva dolaska turista u destinaciju. Za ovu je namjenu predviđeno 6,5 milijuna kuna kroz tri glavne mjere programa: “TOP događanja” s ukupno 3,5 milijuna kuna, „Događanja u predsezoni i posezoni“ u iznosu od 2 milijuna kuna, „Nacionalna i regionalna događanja“ s potporom od milijun kuna.

Za mjeru „TOP događanja“ osiguran je iznos od 3,5 milijuna kuna. Riječ je o događanjima za koja se procjenjuje da su motiv dolaska najmanje 10.000 posjetitelja, a koja su od iznimne turističke vrijednosti i velikog utjecaja za privlačenje gostiju u određenu destinaciju. Jaka atrakcijska osnova i dobra posjećenost predstavljaju preduvjet dodjele ove vrste potpora, a događanja koja će ostvariti podršku trebaju osigurati medijsku pozornost, komunicirati pozitivne doživljaje, pridonositi ukupnom jačanju snage brenda hrvatskog turizma te pružati motiv dolaska turista, posebice u razdoblju pred i posezone.

Za mjeru „Događanja u predsezoni i posezoni“ osiguran je iznos od 2 milijuna kuna. Riječ je o sredstvima namijenjenim za događanja koja doprinose razvoju atraktivne i konkurentne destinacijske ponude s dodanom vrijednošću u razdoblju pred i posezone (PPS razdoblju) na području cijele Hrvatske – na turistički razvijenim i nerazvijenim područjima.

Iznos od milijun kuna osiguran je za mjeru „Nacionalna i regionalna događanja“. Riječ je o događanjima koja se održavaju u bilo kojem razdoblju godine, a koja doprinose unapređenju i obogaćivanju turističkog proizvoda pojedine destinacije i Hrvatske u cjelini, razvoju sadržaja, povećanju ugostiteljskog i drugog turističkog prometa, jačanju snage brenda hrvatskog turizma i stvaranju prepoznatljivog imidža hrvatskog turizma.

Vrednovanje i odabir događanja obavit će se sukladno kriterijima propisanima Javnim pozivom, a odluku o izboru događanja koja će dobiti potporu te o visini potpora donijet će Turističko vijeće HTZ-a.

Krajnji rok za podnošenje kandidatura pod točkom 1. i točkom 2. je 12. ožujka 2018. godine (u obzir dolaze i kandidature s datumom otpreme pošte od 12. ožujka 2018. godine).

Krajnji rok za podnošenje kandidatura Turističkoj zajednici županije, odnosno Turističkoj zajednici grada Zagreba za program pod točkom 3. je 5. ožujka 2018. godine (u obzir dolaze i kandidature s datumom otpreme pošte od 5. ožujka 2018. godine.

Dodatne informacije isključivo pisanim putem, na potpore@htz.hr najkasnije tri dana prije roka za dostavu kandidatura.

Detaljnije informacije potražite OVDJE

Datum:
14.02.2018
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X