Dura
Novosti

DURA NA INICIJALNOM SASTANKI PROJEKTA „RAZVOJ MREŽE PODUZETNIČKIH POTPORNIH INSTITUCIJA “

DURA NA INICIJALNOM SASTANKI PROJEKTA „RAZVOJ MREŽE PODUZETNIČKIH POTPORNIH INSTITUCIJA “
DURA NA INICIJALNOM SASTANKI PROJEKTA „RAZVOJ MREŽE PODUZETNIČKIH POTPORNIH INSTITUCIJA “

Danas, 16. listopada 2018. g. se u Splitu održao inicijalni sastanak projekta „Razvoj Mreže poduzetničkih potpornih institucija“ na kojem je prezentiran sam projekt kao i njegove aktivnosti. Sastanku je prisustvovala direktorica DURA-e Ana Marija Pilato Krile.

 

Paralelno s inicijalnim sastankom održane su dvije  fokus grupa čiji je cilj ispitati zadovoljstvo krajnjih korisnika poduzetničkih potpornih institucija postojećim uslugama, identificirati posebno usluge kojima nisu zadovoljni i razloge za isto te vidjeti koje usluge nisu pružene odnosno nedostaju, a potrebne su krajnjim korisnicima. Sudionici fokus grupa su predstavnici poduzetnika, studenata i istraživača te zajednički raspravljaju o zadovoljstvu usluga i predlažu što bi se moglo unaprijediti.

 

Kratko da podsjetimo DURA je odabrana među 20 institucija koje ulaze u Mrežu poduzetničkih potpornih institucija od strane Hrvatske agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) za sudjelovanje u pilot projektu „Razvoj Mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI)“ čiji je Javni poziv za iskaz interesa objavljen dana 11. srpnja 2017. godine.

 

Svrha Poziva je bila jačanje ponude profesionalnih usluga MSP-ovima diljem Hrvatske (na istoj razini kvalitete), kako bi se osigurala integrirana pomoć MSP-ovima u svim stupnjevima razvoja, prilagođena njihovim potrebama, te kako bi se smanjila asimetrija informacija (pristup poslovnim znanjima i vještinama, partnerima, uslugama i informacijama).

 

DURA je klasificirana kao najbolje rangiran PPI u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a odabir poduzetničkih potpornih institucija se vršio na temelju dva opća kriterija:

– uravnotežen regionalni razvoj (odabir po županijama temeljem dodijeljenih bodova)

– izvrsnost (odabir na razini RH temeljem dodijeljenih bodova).

Datum:
16.10.2018
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X