Dura
Novosti

3. PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA SMILE

3. PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA SMILE
3. PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA SMILE

U okviru projekta SMILE- “FirSt and last Mile Inter-modal mobiLity in congested urban arEas of Adrion Region” održan je treći partnerski sastanak u talijanskom gradu Ragusa od 15. do 17. listopada na kojem je sudjelovala i DURA kao jedan od projektnih partnera.

Na sastanku prezentirane su dosadašnje aktivnosti svih projektnih partnera, kao i one koje se tek moraju provesti kako bi sve projektne aktivnosti bile ispunjene do kraja projekta.

Pritom je poseban naglasak bio na aktivnostima prikupljanja podataka u skladu sa zajedničkim međunarodnim predloškom te elaboracije prikupljenih podataka, koji će biti temelj za kreiranje scenarija mobilnosti za svakog pojedinog projektnog partnera.

Projekt SMILE kroz svoje aktivnosti ima za cilj poboljšati životno okruženje u područjima visoke gustoće prometa podržavanjem prometnih politika usmjerenih na smanjenje emisija stakleničkih plinova, širenjem ideje održivijeg načina transporta koji podrazumijeva veće korištenje javnog prijevoza, biciklizam, električna i hibridna vozila, smanjiti visoki pritisak na obalnim i prekograničnim cestama, smanjiti učinke neučinkovite isporuke tereta i negativne učinke turističke aktivnosti.

Na sastanku je sudjelovalo 12 projektnih partnera iz 7 država Jadransko – jonskog područja.

Projekt je financiran iz Jadransko-jonskog programa transnacionalne suradnje (ADRION) 2014. -2020., a provodi se od 01. siječnja 2018. do 31. listopada 2019. godine

Datum:
19.10.2018
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

DEVETI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA SMILE

Dura

DURA na 7. partnerskom sastanku u Kopru

Dura

Projekt SMILE – Četvrti partnerski sastanak

Dura

6 PARTNERSKI SASTANAK U HERSONISOSU U OKVIRU PROJEKTA SMILE

Dura

ADRION kalster newsletter broj 2

Dura

Održana je završna konferencija projekta SMILE PLUS u Koperu

Dura_user

PROJEKT SMILE – KICK OFF SASTANAK

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X