Dura
Novosti

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU USPJEŠNO SLAVI 15 GODINA

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU USPJEŠNO SLAVI 15 GODINA
SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU USPJEŠNO SLAVI 15 GODINA

6
7
4
11
1
9
3


Proslava XV. obljetnice rada Sveučilišta u Dubrovniku upriličila se danas 19. listopada 2018. godine na sveučilišnog Kampusa, na kojoj je prisustvovala i DURA.

Ovom prigodom dodijeljena su priznanja institucijama, tvrtkama i udrugama, ali i Rektorove nagrade najboljim studentima Sveučilišta u Dubrovniku u akademskoj 2017./2018. godini.

„Dubrovačko sveučilište predstavlja jedno malo dijete u kolijevci, ali dijete koje mi njegujemo sa dubokim povijesnim nasljeđem znanosti, obrazovanja i istraživanja, ali posebno diplomacije koja se i rodila u našem Gradu,“ kazao je gradonačelnik Mato Franković u svom pozdravnom govoru.

Svečanoj ceremoniji je prisustvovala je zamjenica župana Žaklina Marević koja je izjavila kako je Sveučilište ideja koja se prilagođava vremenu i otvara potrebama tržišta, zahvalila se rektoru na promišljanju i radu. Također istaknula je predivnu vijest odnosno još uvijek ideju, za koju se nada da će se ostvariti, otvaranje smjera Agronomije jer je grana poljoprivrede iznimno važna.

Na dugu tradiciju obrazovanja u Dubrovniku posebno se osvrnula ministrica znanosti, obrazovanja i sporta Blaženka Divjak koja je izjavila; “Iako je riječ o mladom sveučilištu treba imati na umu da tradicija visokog obrazovanja i obrazovanja u Dubrovniku općenito seže daleko u prošlost, spomenut ću kolegij iz 17. stoljeća na kojem je učio i veliki Ruđer Bošković. Dakako, to daje Sveučilištu u Dubrovniku posebnu obavezu da bogatu obrazovnu tradiciju grada poveže sa suvremenim postignućima u obrazovanju i istraživanju,“ zaključila je Divjak.

Sadašnji rektor g. Burum pohvalio je svoje prethodnike u vođenju Sveučilišta i sve ono što se je do sada napravilo. Također se je osvrnuo na izgradnju studentskog doma koji je neophodan za jedan sveučilišni grad te je istaknuo sljedeće: “Danas Sveučilište ima 2 tisuće studenata, a povećanje njihovog broja izravno ovisi o izgradnji studentskog doma što će se odraziti i na konkurentnost Sveučilišta u Dubrovniku. Postojeće je stanje studentima iznimno teško zbog previsokih cijena u privatnom smještaju te pritiska da zbog početka turističke sezone, upravo u doba ispitnih rokova, isele. Izgradnjom studentskog doma povećat će se broj visokoobrazovnog mladog stanovništva što će rezultirati raspoloživosti znanja kao temeljne komponente razvoja gospodarstva“ – zaključio je rektor.

Svečanost su uveličali i članovi Rektorskog zbora.

Datum:
19.10.2018
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X