Dura
Novosti

Održana je završna konferencija projekta SMILE PLUS u Koperu

Dubrovačka razvojna agencija DURA sudjelovala je  na završnoj konferenciji projekta SMILE PLUS . Konferencija se održava od 13.06.2022-16.06.2022. u Koperu u Sloveniji. Konferencija je organizirana u hibridnom obliku.

Na završnoj konferenciji predstavljeni su glavni rezultati projekta,kao što su ažurirani scenariji mobilnosti u post COVID 19 vremenu. Predstavljen je i video tutorial koji omogućuje kreatorima politike da usvoje i povremeno ažuriraju scenarije mobilnosti kao korisne alate za planiranje prometa i razradu i provedbu SUMP-a.

Projekt SMILE PLUS svojevrsna je kapitalizacija rezultata prethodno implementiranog projekta SMILE, a putem kojeg su se nadogradili i proširili scenariji mobilnosti kao podrška novim prometnim politikama u zagušenim urbanim područjima. Nadogradnja scenarija mobilnosti odnosi  se uvelike na promjenu ponašanja stanovnika u kontekstu utjecaja Covid-19 pandemije.

Projekt SMILE PLUS financiran je sredstvima iz programa EU Interreg Adrion. Nositelj ovog projekta je Regionalni razvojni centar Koper iz Slovenije, a pored Dubrovačke razvojne agencije DURA, partneri na projektu su i IUAV  iz Venecije (IT) i Banat (RS).

Ukupna vrijednost projekta iznosi 161.381,40 eura pri čemu Europska unija kroz Europski fond za regionalni razvoj sufinancira 135.246,40 eura, a kroz Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA II) 26.135,00 EUR-a. Vrijednost bespovratnih sredstava za DURA-u iznosi 22.798,19 eura. Predviđeno trajanje projekta je šest mjeseci.

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Projektni sastanak SMILE PLUS u Veneciji

Dura_user

3. PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA SMILE

Dura

Održan promotivni događaj i lokalni sastanak u sklopu projekta SMILE PLUS

Dura_user

PROJEKT SMILE – KICK OFF SASTANAK

Dura

SMILE PLUS

Dura_user

DURA na 7. partnerskom sastanku u Kopru

Dura

DEVETI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA SMILE

Dura

Projekt SMILE – Četvrti partnerski sastanak

Dura

ADRION kalster newsletter broj 2

Dura

6 PARTNERSKI SASTANAK U HERSONISOSU U OKVIRU PROJEKTA SMILE

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X