Dura
Projekti

SMILE PLUS

Projekt SMILE PLUS je svojevrsni nastavak projekta SMILE. Oba projekta su finanacirana iz programa Interreg Adrion.

Pandemija COVID-a 19 gurnula je modalni izbor ljudi u suprotnom smjeru; odjednom, potreba za društvenim distanciranje je jedna od ključnih mjera za sprječavanje virusne infekcije od Covid-19. Ova novonastala situacija dala je novo središnje mjesto individualnom prijevozu na temelju automobila.

Zbog mnogih različitih čimbenika (kruženje zastarjelih prijevoznih sredstava; nedostatak kapaciteta za planiranje održive mobilnosti; oskudnost podataka, npr. o kvaliteti zraka u mnogim IPA zemljama, kao što je otkriveno SMILEovim anketama), mnoge regije/gradovi regije ADRION su žarišta za gore opisane probleme. U takvom kontekstu, SMILE PLUS namjerava ažurirati i širiti glavni alat koji proizlazi iz SMILE-a, odnosno scenarije mobilnosti kao potpora novim prometnim politikama u zagušenim urbanim područjima.

Glavni partner je RRC Koper iz Slovenije i uključuje još 3 druga partnera:

IUAV Venezia, Italija

Banat, Srbija

DURA, Hrvatska

Ukupna vrijednost projekta iznosi 161.381,40 EUR, pri čemu Europska unija kroz Europski fond za regionalni razvoj sufinancira 135.246,40 EUR, a kroz Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA II) 26.135,00 EUR-a.

Projekt traje 6 mjeseci, a vrijednost bespovratnih sredstava za Dubrovačku razvojnu agenciju DURA-u d.o.o. iznosi 22.798,19 EUR.

Stranica https://smile.adrioninterreg.eu/

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Održana je završna konferencija projekta SMILE PLUS u Koperu

Dura_user

Projektni sastanak SMILE PLUS u Veneciji

Dura_user

Održan promotivni događaj i lokalni sastanak u sklopu projekta SMILE PLUS

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X