Dura
Novosti

DURA na sjednici Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala

Predstavnice Dubrovačke razvojne agencije Marina Lazarević i Luna Polić Barović sudjelovale su na 12. glavnoj sjednici Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala (PVTR) koja je održana u Dubrovniku 22. ožujka 2022.

Predsjedateljica vijeća, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević otvorila je sjednicu, zatim je predstojnik Zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Dubrovnik Julijo Srgota prezentirao stanje na tržištu rada s naglaskom na nezaposlenost žena. Slijedio je okrugli stol na temu „Žene na tržištu rada – izazov ili prilika“. Na okruglom stolu, iskustva i primjere dobre prakse po pitanju potpore poduzetnicima, ali i korištenja EU sredstava predstavili su direktorica Centra za poduzetništvo Karmen Kutnjak, viša stručna suradnica u Odsjeku za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i EU fondove u Gradu Metkoviću Lara Šiljeg i predsjednik Udruge osoba s invaliditetom „Prijatelj“ iz Metkovića, Nikola Popovac.

Dubrovačka razvojna agencija DURA član je PVTR-a te aktivno prati trendove u na tržištu rada u Gradu Dubrovniku. DURA pruža usluge kao potporna institucija za poduzetnike kroz razne aktivnosti poput Startup Akademije i individualna savjetovanja. Besplatne radionice Startup Akademije osmišljene su kako bi poduzetnici i oni koji to tek planiraju postati na stvarnim primjerima naučili kako teorija funkcionira u praksi.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X