Dura
Novosti

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA SLOW FOOD U BRNU

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA SLOW FOOD U BRNU
PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA SLOW FOOD U BRNU

Partnerski sastanak projekta Slow Food Središnja Europa održan je 6. i 7. ožujka 2019. u Brnu, u Republici Češkoj. Projektni partneri iz četiri grada (Kecskemét, Kraków, Venecija i Dubrovnik) pridružili su se domaćinima u Brnu kako bi prezentirali dosadašnje rezultate projekta te dogovorili aktivnosti za 2019. godinu.

Prvoga dana sastanka svaki je partnerski grad detaljno predstavio vlastitu pilot akciju i faze njezine realizacije. Projekt manager Udruge Kinookus Ivo Kara-Pešić, u ime je Grada Dubrovnika nazočnima izložio nastanak i razvoj ideje Multimedijalne jestive izložbe na temu gastro-kulturne baštine dubrovačkog kraja pod nazivom “Hranitelji grada” (City Feeders). Riječ je o akciji koja za cilj ima skrenuti pažnju građanstva i lokalne uprave na gastro-kulturnu baštinu kao iznimno važan dio identiteta lokalne zajednice te pokazati kako je njezino očuvanje od iznimne važnosti za izazove koje pred gradove stavljaju klimatske promjene i globalne ekonomske dinamike.

Predstavljanju pilot akcija prisustvovao je i Lubor Jusko iz Joint Secretariat-a programa Interreg Središnja Europa koji je zaključio da je ovaj sastanak savršen primjer kako transnacionalna suradnja može dovesti do stvarnih promjena u životima građana pet srednjoeuropskih gradova, i to ne samo kroz promociju Slow Food načela već i kroz valorizaciju i očuvanje gastro-kulturne baštine.

Drugog dana sastanka održan je Forum za lokalne dionike na kojem su razmijenjene ideje, inovacije i iskustva u svrhu zajedničkog stvaranja nacrta transnacionalne strategije. Dubrovački projektni tim predstavio je ideju hrane kao poveznice materijalne i nematerijalne kulturne baštine koja je izazvala veliku pozornost publike.

Pilot akciju u sklopu projekta Slow Food Središnja Europa u Dubrovniku će provoditi Dubrovačka razvojna agencija DURA i Udruga Kinookus u suradnji s Prirodoslovnim muzejem Dubrovnik. Izložba je planirana u studenom 2019., kada će se održati i novi partnerski sastanak projekta.

Datum:
07.03.2019
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X