Dura
Novosti

ODRŽANA RADIONICA NEVERBALNE KOMUNIKACIJE

ODRŽANA RADIONICA NEVERBALNE KOMUNIKACIJE
ODRŽANA RADIONICA NEVERBALNE KOMUNIKACIJE

Zasigurno znate da više od 90% ljudske komunikacije pripada u takozvanu neverbalnu komunikaciju. Zbog čega onda toliko pažnje posvećujemo samim riječima, a tako malo pažnje na to kako je nešto rečeno? Slušate sugovornika i odobravate njegove riječi, ali nešto vam tu „ne štima“?

 

Kako bi savladali neverbalnu komunikaciju organizirali smo za Vas radionicu „KAKO ISKORISTITI NEVERBALNU KOMUNIKACIJU ZA PROFESIONALNI USPJEH?“ a malo više o samoj radionici rekao nam je naš predavač Aleksandar Jelovac:

 

„Kako iskoristit neverbalnu komunikaciju za poslovni uspjeh – neverbalna komunikacija jest tema o kojoj se može govoriti danima. Zanimljivo mi je kako na svakoj radionici polaznici “izoštre” svoje promatračke alate i vrlo često ih upotrebljavaju upravo na meni pitajući me: pomaknuli ste sat na ruci, je li to znak nervoze?  Uživam podsjećajuću polaznike, ali i sebe kako se najveći dio naše svakodnevne komunikacije odvija baš neverbalno i kako  neke od najljepših odnosa uspostavljamo ne koristeći riječi. Posebno su mi drage situacije kada dijelim primjere iz poslovnog svijeta koji su vrlo primjenjivi pa ih polaznici zapisuju ili ne vjeruju da su se dogodili. Za svaki trening se pripremam na isti način. Nekoliko dana prije treninga prolazim kroz materijale, čitam zanimljivosti o temi i osvježavam svoje pamćenje s posebnim naglaskom na ono što smatram da je bitno. Zatim dan prije treninga, sve puštam i u potpunosti se opuštam tako da pred polaznike dođem svjež, opušten i prisutan u trenutku i na temelju njihovih potreba kreiram radionicu na licu mjesta“

 

Danas je vrlo važmo ovladati neverbalnom komunikacijom da se povežete s ljudima oko sebe bez upotrebe riječi, naučite uskladiti i izgraditi odnos samo govorom tijela.

 

Polaznici su bili fokusirani, a njihove impresije su samopozitivne.

 

„Danas smo saznali koje geste i pokrete tijelo prirodno koriste ljudi kada su opušteni, a koje kada su u stanju stresu, koji su znaci nelagode, hoćemo li ili ne sklopiti posao. Ova radionica je bila perfektna kombinacija teorije i prakse uz dinamičan set vježbi gdje smo ovladali neverbalnom komunikacijom i otkrili kako ju iskoristiti za osobni i poslovni uspjeh. Predavač je opušten stručan i zabavan, te ću od ove radionice zasigurno puno oga iskoristiti u poslu“.

 

Aleksandar Jelovac inače je coach i trener, psihoterapeut sa međunarodnim iskustvom. Fakultetsku diplomu magistra politologije nadograđuje različitim edukacijama i certifikatima zadnjih desetak godina, posebice za psihoterapiju gdje se usavršava u Školi za kibernetiku i sistemsku terapiju. Svoje početke kao trener stekao je u radu sa studentima kroz studentske udruge i start-upove. Od rujna 2016. do listopada 2017. bio je CTO Motivation Up-a gdje je između ostaloga držao motivacijske radionice, a svoj razvoj i rad nastavlja u Elevate-u od 2017. godine. 2016. godine pohađao je seminar UPW Tony Robbinsa u Londonu. Sav svoj trud i energiju ulaže u samorazvoj integrirajući područje psihoterapije i coaching-a. 2018. godine bio je pomoćni trener na coaching treningu i treningu osobnog razvoja u Nizozemskoj. Posebni interes gaji prema odnosu: emocije-tijelo i njihovom utjecaju na našu svakodnevicu. Stručan je u temama osobnog razvoja, leadershipa i stress managementa. U svoj rad donosi i glumačko iskustvo. Kazališne tehnike su onaj suptilni sloj koji čini razliku u našoj izvedbi pred ljudima. Kao dodatak tome bavi se meditacijom više od dvanaest godina. Proučava i bavi se tehnikama kao što su NLP, EFT, Gamma Healing, Eriksonijanska hipnoza, Sedona metoda, Emotional Clearing i druge. Edukacije i seminari osobnog razvoja koje je prošao:  Eventwise (Nizozemska), Practising coaching (Nizozemska), Choice (Nizozemska) – ožujak/travanj 2018, Škola trenera (Elevate j.d.o.o) 10/2017 – 02/2018 (Zagreb) , Millionaire Mind Intensive (MMI) 10/2017 (Ljubljana), TRE (Trauma Release Exercises) – 2017 (Zagreb) , Program sreće , Art of Living 10/2016 (Zagreb), SuperHuman OS – online kurs Kena Wilbera 2016 , Unleash the Power Within (UPW) Tony Robbins 4/2016 (London), Psihodrama 2015/2016 (Zagreb), Primal Screem – tjelesna psihoterapija 9/2015 (Pula), Alexander Technique 5/2012 (Zagreb), Gamma HealingEFT (Emotional Freedom Tehnique) 3/2012 (Zagreb), Trening i tečaj brzog čitanja i ubrzanog učenja 2/2011 (Zagreb), Silva Metoda kontrole uma 10/2010 (Zagreb)

Datum:
27.04.2019
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X