Dura
Novosti

DURA i GRAD DUBROVNK PREDSTAVILI SVOJE PROJEKTE NA 1. MEDITERANSKOJ KONVENCIJI O ODRŽIVOM TURIZMU

DURA i GRAD DUBROVNK PREDSTAVILI SVOJE PROJEKTE NA 1. MEDITERANSKOJ KONVENCIJI O ODRŽIVOM TURIZMU
DURA i GRAD DUBROVNK PREDSTAVILI SVOJE PROJEKTE NA 1. MEDITERANSKOJ KONVENCIJI O ODRŽIVOM TURIZMU

U okviru programa Interreg MED u Barceloni je u tijeku konferencija pod nazivom Mediteranska konvenciji o održivom turizmu. Na konferenciji uz našu Natašu Mirić voditeljicu MED programa u DURA-i, sudjelovali su zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Marko Miljanić.

Na konferenciji su između ostalog predstavljeni EU projekti u kojima DURA sudjeluje:

•             „Alter eco“  u kojem je Grad Dubrovnik jedan od partnera, a DURA operativno provodi projekt za Grad već dvije godine. Projekt je iz transnacionalnog programa Interreg MED (Alternativna sinergija održivog turizma)

•             „Herit data“ u kojem je DURA jedan od partnera. Projekt je također iz transnacionalnog programa Interreg MED (Zaštita i promocija prirodnih i kulturnih resursa na Mediteranu)

Zamjenica Tepšić je također predstavila gradski projekt Respect the City, te je sudjelovala na panelu „Suočavanje s prekomjernim turizmom: izazovi održivosti, iskustva turista i lokalne zajednice“.

Riječ je o konvenciji koja okuplja preko 70 govornika i 200 predstavnika na europskoj, nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini turističkog sektora iz privatnih i javnih tijela te institucija visokog obrazovanja.

Cilj ove konvencije je potaknuti kvalitetnu raspravu o temama za promicanje održivog turizma i pružanje platforme za predstavljanje rješenja koja su nastala iz projekta MED zajednice za održivi turizam.

Datum:
07.06.2019
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

ODRŽAN “KICK-OFF” SASTANAK PROJEKTA ‘ALTER ECO’

Dura

GRAD DUBROVNIK i DURA PREDSTAVILI PILOT PROJEKT ALTER ECO-A U VALENCIJI

Dura

PILOT PROJEKT „BESPLATNI PRISTUP INTERNETU“

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X