Dura
Novosti

ZAVREŠNI RADOVI ENERHETSKE OBNOVE VRTIĆA IZVIĐAČ

ZAVREŠNI RADOVI ENERHETSKE OBNOVE VRTIĆA IZVIĐAČ

Završeni su radovi na povećanju energetske učinkovitosti zgrade dječjeg vrtića Izviđač, a tim povodom u obnovljenom objektu održana je konferencija za medije na kojem je prisustvovala i DURA uz gradonačelnika Grada Dubrovnika Mato Franković, ravnateljicu Dječjih vrtića Dubrovnik Boju Milan Mustać i predstavnika izvođača Miha Klečka.

Radi se o jednom u nizu infrastrukturnih projekata za koji je Grad Dubrovnik osigurao bespovratna sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Europske unije te iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ukupna vrijednost ove investicije iznosila je nešto više od 3,8 milijuna kuna s PDV-om, a Grad Dubrovnik je iz EU fondova osigurao 2,1 milijun kuna bespovratno.

Kontinuirano se nastavlja ulaganje u javne ustanove, kako one predškolskog karaktera, tako i osnovnoškolskog i isplati se koristiti europska sredstva jer se radi o značajnim novcima. – naglasio je gradonačelnik Franković.

U ime izvođača radova, Miho Klečak je objasnio što je sve napravljeno na dva vrtićka objekta. Radovi  na energetskoj obnovi obuhvatili su zamjenu vanjske stolarije na novoj i staroj zgradi vrtića, te dodatno toplinsko izoliranje vanjskih zidova i stropa nove zgrade vrtića.

Krovište iznad negrijanog tavanskog prostora i pročelje starog dijela zgrade su sanirani. Postojeći toplovodni sustav grijanja zamijenjen je elektro kotlovima, te je ugrađen novi sustav za grijanje i hlađenje pomoću dizalica topline, što će rezultirati smanjenom potrošnjom energije za oko 62% i smanjenom emisijom ugljikovog dioksida.

Vrtić Izviđač počeo je s radom 1961. godine, a sastoji se od dvije zgrade, ona novija izgrađena je 1968.

ZAVREŠNI RADOVI ENERHETSKE OBNOVE VRTIĆA IZVIĐAČ
Datum:
12.12.2019
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

ENERGETSKA OBNOVA VIŠESTAMBENIH ZGRADA – ODGODA POZIV

Dura

ZAVRŠENI RADOVI ENERGETSKE OBNOVE NA OŠ MARINA DRŽIĆA

Dura

USKORO ENERGETSKA OBNOVA OBITELJSKIH KUĆA

Dura

RASPISAN JE OVOGODIŠNJI JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE ENERGETSKE UČINKOVITOSTI POSTOJEĆIH VIŠESTAMBENIH ZGRADA

Dura

ENERGETSKA OBNOVA OBITELJSKIH KUĆA

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X