Dura
Novosti

ZAVRŠENI RADOVI ENERGETSKE OBNOVE NA OŠ MARINA DRŽIĆA

ZAVRŠENI RADOVI ENERGETSKE OBNOVE NA OŠ MARINA DRŽIĆA

Projekt energetske obnove OŠ Marina Držića vrijedan je 816.713,13 kuna, a Grad Dubrovnik je za njegovu realizaciju više od 70 posto potrebnih sredstava osigurao iz EU fondova.

Završetkom ovih radova uštede za grijanje prostora škole iznosit će 50,42 posto te je zgrada iz energetskog razreda C prešla u razred A.

Na održanoj konferenciji za novinare, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković kazao je kako je ovo druga energetski obnovljena škola, a u tijeku je i obnova treće. ”Ova obnova u konačnici znači bolje i kvalitetnije uvjete za sve osnovnoškolce i siguran sam da će boravak u školi sada biti ugodniji za sve koji tu borave”, rekao je gradonačelnik Franković.

Ravnateljica OŠ Marina Držića izrazila je zadovoljstvo što su radovi odrađeni kvalitetno i brzo završeni te što je povećan standard boravka u školskim prostorima i što će škola ubuduće imati manje troškove.

Kroz ovu investiciju na staroj zgradi OŠ Marina Držića, koja se koristi za nastavu od 5. do 8. razreda, izvedena je termo i hidro izolacija krova te termoizolacija zidova sa završnom obradom. Ujedno je ugrađena dizalica topline za pripremu potrošne tople vode, sustav za daljinsko očitanje potrošnje energenata i uvođenje novog naplatnog mjernog mjesta.

ZAVRŠENI RADOVI ENERGETSKE OBNOVE NA OŠ MARINA DRŽIĆA
Datum:
17.12.2019
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

ZAVREŠNI RADOVI ENERHETSKE OBNOVE VRTIĆA IZVIĐAČ

Dura

USKORO ENERGETSKA OBNOVA OBITELJSKIH KUĆA

Dura

RASPISAN JE OVOGODIŠNJI JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE ENERGETSKE UČINKOVITOSTI POSTOJEĆIH VIŠESTAMBENIH ZGRADA

Dura

ENERGETSKA OBNOVA VIŠESTAMBENIH ZGRADA – ODGODA POZIV

Dura

ENERGETSKA OBNOVA OBITELJSKIH KUĆA

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X