Dura
Novosti

SASTANAK U SKLOPU PROJEKTA Tourism Friendly Cities

SASTANAK U SKLOPU PROJEKTA Tourism Friendly Cities
SASTANAK U SKLOPU PROJEKTA Tourism Friendly Cities

Prvi sastanak dionika tzv. ULG grupe projekta Tourism Friendly Cities održan je 28.srpnja 2020 godine u prostorijama Dubrovačke razvojne agencije DURE.

 

Osim projektne voditeljice Nataše Mirić te ULG koordinatorice Alise Aliti Vlašić, sastanku su nazočili predstavnici Upravnih odjela Grada Dubrovnika, Turističke zajednice, udruga civilnog društva, Luke Dubrovnik, Društva vodiča itd.

 

Nakon uvodnog dijela o radionici, sudionici su upoznati sa najnovijim informacijama o provedbi projekta kao i očekivanjima od njih kao aktivnih članova oformljene ULG grupe. Na radionici je predstavljen i terminski plan rada, a započele su i aktivnosti oko definiranja relevantnih indikatora lokalnog održivog turizma. S obzirom da je glavni rezultat predmetnog projekta Akcijski plan, sudionicima je predstavljen očekivani koncept i pojašnjeno na koji način će se pisati njegove komponetne kroz slijedeće dvije godine.

 

Da podsjetimo, TOURISM FRIENDLY CITIES je projekt koji se provodi unutar UBACT III programa, a za cilj ima istražiti kako turizam može biti održiv u srednje velikim gradovima te na koji način se može smanjiti njegov negativan utjecaj na sociološku, gospodarsku i okolišnu sliku tih gradova.

Kroz participativni pristup putem ULG (‘’Urbact Local Group’’) grupa, gradovi partneri će definirati kako održati ravnotežu između lokalnih zajednica i posjetitelja, te na koji način poboljšati kvalitetu života i usluga kroz provedbu održivih turističkih aktivnosti

 

Aktivnosti projekta možete pratiti putem web stranice https://urbact.eu/tourism-friendly-cities

 

 

Datum:
29.07.2020
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Krenula besplatna brodska linija Porat-Gruž u sklopu projekta Tourism Friendly Cities-URBACT!

Dura_user

Iskoristite mogućnost besplatne vožnje brodom u sklopu projekta Tourism Friendly Cities-URBACT

Dura_user

DRUGI SASTANAK “ULG GRUPE PROJEKTA TFC”

Dura

Drugi online partnerski sastanak EU projekta Tourism Friendly Cities”

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X