Dura
Novosti

DRUGI SASTANAK “ULG GRUPE PROJEKTA TFC”

DRUGI SASTANAK “ULG GRUPE PROJEKTA TFC”
DRUGI SASTANAK

Drugi sastanak dionika tzv. ULG grupe projekta “Tourism Friendly Cities” održan je 5.listopada 2020 godine u prostorijama Dubrovačke razvojne agencije DURA-e.

Osim projektne voditeljice Nataše Mirić te ULG koordinatorice Alise Aliti Vlašić, sastanku su nazočili predstavnici Upravnih odjela Grada Dubrovnika, Turističke zajednice, gradskih kotareva, Dubrovačkih muzeja, Društva vodiča te privatnika u turizmu.

U uvodnom dijelu bilo je riječi o radu na prethodnoj radionici u srpnju ove godine, a sudionici su upoznati i s najnovijim informacijama o tijeku provedbenih aktivnosti te rasporedu narednih aktivnosti  ULG grupe.

Interaktivni dio radionice započeo je analizom problema i ciljeva postojećeg strateškog dokumenata ‘’Poštujmo Grad’’ za razdoblje 2020-2022, kako bi se stvorila podloga za definiranje ciljeva i problema za razdoblje 2022-2025. S obzirom da je glavni rezultat predmetnog projekta “Akcijski plan”, sudionicima je objašnjena njihova uloga u procesu te je pojašnjeno na koji način će se donositi pojedine komponetne kroz slijedeće dvije godine.

TOURISM FRIENDLY CITIES je projekt koji se provodi unutar URBACT III programa, a za cilj ima istražiti kako turizam može biti održiv u srednje velikim gradovima te na koji način se može smanjiti njegov negativan utjecaj na sociološku, gospodarsku i okolišnu sliku tih gradova.

Kroz participativni pristup putem ULG (‘’Urbact Local Group’’) grupa, gradovi partneri će definirati kako održati ravnotežu između lokalnih zajednica i posjetitelja, te na koji način poboljšati kvalitetu života i usluga kroz provedbu održivih turističkih aktivnosti.

Aktivnosti projekta možete pratiti putem web stranice https://urbact.eu/tourism-friendly-cities

Datum:
05.10.2020
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Krenula besplatna brodska linija Porat-Gruž u sklopu projekta Tourism Friendly Cities-URBACT!

Dura_user

SASTANAK U SKLOPU PROJEKTA Tourism Friendly Cities

Dura

Iskoristite mogućnost besplatne vožnje brodom u sklopu projekta Tourism Friendly Cities-URBACT

Dura_user

Drugi online partnerski sastanak EU projekta Tourism Friendly Cities”

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X