Dura
Novosti

Drugi online partnerski sastanak EU projekta Tourism Friendly Cities”

Drugi online partnerski sastanak EU projekta Tourism Friendly Cities”

Drugi online partnerski sastanak EU projekta “Tourism Friendly Cities”, čiji je virtualni domaćin Grad Dubrovnik, održava se 29. i 30. listopada 2020 putem platforme Zoom. Na sastanku sudjeluju svi partnerski gradovi (pored Dubrovnika, to su Braga ,Cáceres, Druskininkai, Dún Laoghaire-Rathdown, Krakow ,Rovaniemi i Venecija) projektna voditeljica Nataša Mirić, ULG koordinatorica Alisa Aliti Vlašić te lokalni predstavnici tzv.ULG grupe (lokalne akcijske grupe) poput pročelnika Upravnih odjela Grada Dubrovnika,Turističke zajednice,Dubrovačkih muzeja, itd.

U uvodnom dijelu prvog dana sastanka prikazani su promotivni materijali TZ Dubrovnika  poput ‘’Safe vacation’’ videa, a zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika gđa.Jelka Tepšić održala je izlaganje na temu utjecaja korona virusa na turizam u Dubrovniku, predstavila gospodarske mjere koje je Grad proveo te ovogodišnje turističke rezultate. Nakon izlaganja, zamjenica je odgovarala na pitanja o budućim planovima Dubrovnika nakon korona krize, te je istaknula kako ova gradska uprava ne odustaje od zacrtanog smjera-smjera održivog razvoja Dubrovnika i harmonije života svih njegovih građana i posjetitelja. U nastavku sastanka,bilo je govora o iskustvu svih partnerskih gradova iz mreže Tourism Friendly Cities tijekom pandemije, te indikatoro,a kojima će se mjeriti održivi razvoj unutar partnerstva.

Drugi dan sastanka aktivnosti su usmjerene na grupni rad, gdje će partneri raspravljati o svojim akcijskim planovima kao glavnim outputima projekta te budućim koracima koje će biti potrebno pratiti kako bi se sve projektne aktivnosti izvršile sukladno planu.

Inače, TOURISM FRIENDLY CITIES je projekt koji se provodi unutar URBACT III programa, a za cilj ima istražiti kako turizam može biti održiv u srednje velikim gradovima te na koji način se može smanjiti njegov negativan utjecaj na sociološku, gospodarsku i okolišnu sliku tih gradova. Kroz participativni pristup putem ULG (‘’Urbact Local Group’’) grupa, gradovi partneri će definirati kako održati ravnotežu između lokalnih zajednica i posjetitelja, te na koji način poboljšati kvalitetu života i usluga kroz provedbu održivih turističkih aktivnosti. Projekt provodi Dubrovačka razvojna agencija DURA, a više detalja možete pronaći na www.dura.hr te https://urbact.eu/tourism-friendly-cities

 

 

 

Drugi online partnerski sastanak EU projekta Tourism Friendly Cities
Datum:
29.10.2020
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

SASTANAK U SKLOPU PROJEKTA Tourism Friendly Cities

Dura

Krenula besplatna brodska linija Porat-Gruž u sklopu projekta Tourism Friendly Cities-URBACT!

Dura_user

Iskoristite mogućnost besplatne vožnje brodom u sklopu projekta Tourism Friendly Cities-URBACT

Dura_user

DRUGI SASTANAK “ULG GRUPE PROJEKTA TFC”

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X