Dura
Novosti

WEBINAR ELEKTRIFIKACIJA CESTOVNOG PROMETA I ENERGETSKA TRANZICIJA

15. veljače 2021. godine održan je webinar Elektrifikacija cestovnog prometa i energetska tranzicija na lokalnoj razini na kojoj je sudjelovao djelatnik DURA-e Mato Mojaš.

Međunarodni centar za održivi razvoj energetike, voda i okoliša, u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom, Primorsko-goranskom županijom, Energetskom agencijom savezne države Štajerske, Regionalnim razvojnim centrom Koper, Mašinskim fakultetom Univerziteta Crne Gore i udrugom Strujni krug, organizirao je putem ZOOM-a radionicu „Elektrifikacija cestovnog prometa i energetska tranzicija na lokalnoj razini“.

Radionica se organizira u okviru projekta Alpe-Adria Clean Transport Alliance (AaCTA), financiranog od strane Europske inicijative za klimu (EUKI), a kojem je cilj je osnažiti lokalna i regionalna tijela vlasti i civilno društvo kroz treninge za bolje razumijevanje uloge sektora pr ometa u energetskoj tranziciji i pružiti alate za dekarbonizaciju prometa.

U sklopu webinara održane su dvije panel rasprave:

  1. Panel: Uloga dekarboniziranog transporta u energetskoj tranziciji
  2. Panel: Prepreke za primjenu mjera dekarbonizacije cestovnog prometa na lokalnoj razini

Prof. dr. sc. Joško Deur, je u sklopu panela predstavio i rezultate projekta SOLEZ, interreg CENTRAL EUROPE  „Smart Solutions supporting Low Emission Zones and other low-carbon mobility policies in EU cities“. Projekt SOLEZ je DURA provodila za Grad Dubrovnik.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X