Dura
Novosti

Online radionica projekta Joint_SECAP

Radionica projekta Joint_SECAP  „2nd International Workshop of Joint_SECAP project: Actions for climate change adaptation“ održana je 29. travnja 2021. godine na kojoj su sudjelovali djelatnici DURA-e.

Projekt će definirati metodologiju za izradu zajedničkih akcijskih planova koji će poboljšati praćenje klimatskih promjena te razmjenu znanja o strategijama prilagodbe i mjerama ublažavanja klimatskih promjena. Glavni rezultat projekta bit će online alat za razvoj zajedničke strategije za prilagodbu klimatskim promjenama u obalnim područjima.

CILJEVI PROJEKTA

  1. Podizanje svijesti građana o rizicima i odgovarajućim mjerama vezanima uz klimatske promjene kroz radionice, seminare, web stranice, oglašavanja i promotivne materijale.

2 Prikupljanje podataka te izrada procjene rizika vezanih uz klimatske promjene

  1. Izrada web platforme putem koje će svim zainteresiranim dionicima i građanima biti omogućen besplatan pristup podacima i studijama o rizicima klimatskih promjena te klimatskim i energetskim mjerama.

Projekt se sastoji od dvije glavne faze:

  • Prva faza je usmjerena na razvoj i primjenu metodologije za Zajednički akcijski plan održivog gospodarenja energijom i klimatskim promjenama (Joint Sustainable Energy and Climate Action Plans – SECAP). Razmjena osnovnih znanja s javnošću i dionicima o pitanjima koja se tiču strategija prilagodbe klimatskim promjenama i mjera energetske učinkovitosti.
  • Druga faza počinje kada se analize i podaci prenesu na web platformu, djelujući kao koristan alat za razvoj scenarija koji će se provoditi u Zajedničkim SECAP-ima koji su ujedno i glavni rezultat projekta.

Projekt traje 30 mjeseci, od 1. siječnja, 2019. godine i provodit će se do 30. lipnja, 2021. godine. Projekt koristi javno financiranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) u iznosu od 1,780,628.88 € i nacionalnog sufinanciranja u iznosu od 314.228,63 € što daje ukupni proračun od 2.094.857,50 €.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X