Dura
Novosti

RADNE SKUPINE PROJEKTA “WONDER”

Prva radna grupa projekta „Wonder“ održala se 28. travnja 2021 godine koju su vodile suradnice  Dubrovačke razvojne agencije DURA-e; Mia Hrnić, Iva Rašica, Tea Puzović, Ena Soprano te ispred Udruge Bonsai Anja Marković, vanjska stručnjakinja za izradu dokumentacije projekta Wonder.

Sudionicama je voditeljica projekta Mia Hrnić iz DURA-e predstavila projekt, predstavila projektne partnere koji su uključeni u projekt te rezultate projekta koji se trebaju realizirati po zadanim aktivnostima. Anja Marković je predstavila rezultate provedene ankete koju smo zajedničkim snagama proveli među djecom u dobi od 10 do 14 godina.

Radnoj grupi predstavio se plan rada po grupama. Sudionici su bili podijeljeni u grupe i na taj način  smo radili na iskazivanju ciljeva koji bi se uvrstili u Akcijski plan. Slijedom definiranih ciljeva sudionici su razradili i definirali aktivnosti koje bi bilo dobro implementirati za našu najmljađu populaciju.

Nakon definiranja ciljeva i aktivnosti koje su predlagali dionici projekta uslijedila je rasprava i razmjena iskustava što je završilo vrlo uspješno. Svi su dionici izrazili želju za ponovnim uključivanjem u daljnje aktivnosti ovog projekta što će se zasigurno i dogoditi s obzirom na aktivnsoti koje su za to predviđene.

Uskoro će uslijediti još 3 radne grupe, koje će se održati početkom svibnja s drugim dionicima, čiji nas ciljevi i aktivnosti interesiraju.

Prva radna grupa se uspješno održala putem zoom platforme zbog epidemioloških razloga, a preostale tri će se također održati na isti način.

Dobro je istaknuti da je projekt WONDER financiran europskim sredstvima iz programa INTERREG V-B Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje 2014. – 2020., čiji je cilj projekta povećati atraktivnost i konkurentnost odredišta s područja Jadransko-jonske regije stvaranjem nove turističke ponude upućene djeci i obiteljima kroz usvajanje transnacionalne mreže destinacija gradova.

Putem ovog projekta želimo stvoriti bolje životne mogućnosti gradova i turističke ponude (upravljanje, okoliš i usluge) razvojem novih i inovativnih participativnih metoda za djecu i mlade.

Ukupna vrijednost projekta je 11.020.522,50 HRK, a iznos za DURU- je 1.436.042,25 HRK bespovratnih sredstava. Projekt traje od 01.02.2020 – 30.03.2022 godine

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Anketa u sklopu projekta Wonder “Destinacije prilagođene djeci”

Dura_user

Postavljeni eksponati Parka znanosti u sklopu projekta „Wonder – Child friendly destinations”

Dura_user

PROJEKT WONDER PREDSTAVLJEN NA LJETNOJ ŠKOLI ŠIPAN

Dura_user

ANKETA – KAKO DJECA VIDE SVOJ GRAD DUBROVNIK

Dura

WONDER online branding i koordinacijski sastanak

Dura_user

ODRŽANE TRI RADNE GRUPE PROJEKTA WONDER

Dura_user

KICK OFF SASTANAK PROJEKTA WONDER

Dura

LOV NA BLAGO – LOKRUM CHALLENGE

Dura_user

ODRŽAN PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA WONDER

Dura_user

TRANSNACIONALNI SASTANAK PROJEKTA WONDER

Dura_user

WONDER

Dura

Transnacionalni sastanak projekta WONDER i EUSAIR forum održani u Tirani

Dura_user

POTRAGA ZA BLAGOM NA LOKRUMU ZA DJECU OSNOVNOŠKOLSKE DOBI U SKLOPU EU PROJEKTA WONDER

Dura_user

Transnacionalni online sastanak projekta WONDER

Dura_user

Održana press konfernecija i obilazak “Parka znanosti” u sklopu projekta Wonder

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X