Dura
Novosti slider

Održana press konfernecija i obilazak “Parka znanosti” u sklopu projekta Wonder

 

Dubrovačka razvojna agencija DURA u sklopu projekta WONDER iz programa Interreg ADRION dana 31.05.2022. u 10:00 h u parku Nevinih žrtava rata na Batali održala je press konferenciju i obilazak „Parka znanosti“. Na press konferenciji prisustvovao je gradonačelnik Mato Franković gdje se široj javnosti predstavio “ Park znanosti“ kao glavna pilot aktivnost projekta.

 Nakon press konferencije uslijedio je lokalni događaj za djecu kao jedna od projektnih aktivnosti gdje su učenici OŠ Ivana Gundulića sudjelovali u animaciji i raznim igrama štafetnog tipa kao što su potezanje konopa, skakanje u vrećama, obaranje čunjeva pomoću rekvizita, hodanje sa štulama, igra ,,najbolji konobar”, igra ,, Mali Dubrovački vodovod”. Učenici četvrtih razreda su rado i s oduševljenjem sudjelovali u animaciji i igrama te se upoznali s edukativnim eksponatima „Parka znanosti“.

 Eksponati su postavljeni na  dvije lokacije u parku Luja Šoletića u Gružu i u parku Nevinih žrtava rata na Batali. Cilj postavljanja eksponata je unaprijediti već postojeću ponudu i sadržaj za djecu i obitelji. Ukupno je postavljeno 6 edukativnih eksponata: Prugasto ogledalo, Crtić vrrtić, Tekući pitagora, Glazbena ograda, Živi dimnjak i Zvučna zrcala.

 Dubrovačka razvojna agencija DURA sudjeluje u projektu kao jedan od deset projektnih partnera. Nositelj projekta je grad Fano  u Italiji, dok su ostali partneri: Cervia – Italija, Velenje i Razvojni Centar Novo Mesto – Slovenija, Turistička organizacija Herceg Novi – Crna Gora, DURA i Novigrad – Hrvatska, West Achaia i Preveza – Grčka i Observatorij za prava djece i mladih – Albanija.

 Projekt Wonder kojem je krilatica „Child friendly destinations“ podržava nove turističke ponude upućene djeci i obiteljima kroz usvajanje transnacionalne mreže destinacija gradova prilagođenih djeci lokalnog stanovništva i djeci turistima kroz održivost turističkog sektora.

 Projekt je financiran europskim sredstvima iz programa INTERREG V-B Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 11.020.522,50 HRK, a bespovratna sredstva za DURA-u su 1.436.042,25 HRK.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Transnacionalni sastanak projekta WONDER i EUSAIR forum održani u Tirani

Dura_user

Transnacionalni online sastanak projekta WONDER

Dura_user

Postavljeni eksponati Parka znanosti u sklopu projekta „Wonder – Child friendly destinations”

Dura_user

ODRŽAN PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA WONDER

Dura_user

WONDER online branding i koordinacijski sastanak

Dura_user

LOV NA BLAGO – LOKRUM CHALLENGE

Dura_user

ANKETA – KAKO DJECA VIDE SVOJ GRAD DUBROVNIK

Dura

WONDER

Dura

ODRŽANE TRI RADNE GRUPE PROJEKTA WONDER

Dura_user

PROJEKT WONDER PREDSTAVLJEN NA LJETNOJ ŠKOLI ŠIPAN

Dura_user

Anketa u sklopu projekta Wonder “Destinacije prilagođene djeci”

Dura_user

RADNE SKUPINE PROJEKTA “WONDER”

Dura_user

KICK OFF SASTANAK PROJEKTA WONDER

Dura

TRANSNACIONALNI SASTANAK PROJEKTA WONDER

Dura_user

POTRAGA ZA BLAGOM NA LOKRUMU ZA DJECU OSNOVNOŠKOLSKE DOBI U SKLOPU EU PROJEKTA WONDER

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X