Dura
Novosti

Europska komisija objavila natječaj za 20 nagrada u sklopu projekta Novi europski Bauhaus

Europska komisija objavila je natječaj za 20 nagrada u 10 tematskih kategorija koje obuhvaćaju gotovo sve dimenzije svakodnevnoga života (arhitektura, produkt dizajn, modni dizajn, umjetnost, urbanizam, životni stil, kružnost, odnos prema ruralnim područjima, revitalizacija itd.), a kojima se, među ostalim, nagrađuju i ideje mladih do 30 godina.

Tematske kategorije:
1) tehnike, materijali i procesi za gradnju i dizajn,
2) gradnja u duhu kružnosti,
3) rješenja koja pokazuju kako se zaštita bio-raznolikosti, voda i tla može uvažiti i promovirati kroz građenje i planiranje
4) obnovljeni urbani i ruralni prostori,
5) proizvodi i životni stil,
6) očuvano i transformirano kulturno nasljeđe,
7) ponovno osmišljeni prostori za susret i dijeljenje,
8) mobilizacija kulture, umjetnosti i zajednica,
9) modularna, prilagodljiva i mobilna životna rješenja i
10) interdisciplinarni modeli obrazovanja.

U okviru tematskih kategorija bit će dodijeljene po dvije nagrade – New European Bauhaus Award (za postojeće i dovršene projekte u pojedinačnome iznosu od 30.000 EUR) i New European Bauhaus Rising Stars (za koncepte i ideje mladih do 30 godina u pojedinačnome iznosu od 15.000 EUR).

Rok za prijavu je 31. svibnja 2021.

Novi europski Bauhaus je kreativna i interdisciplinarna inicijativa, mjesto susreta umjetnosti, kulture, društvene uključenosti, znanosti i tehnologije u kojem se oblikuju budući životni stilovi. Potiču se zajedničke aktivnosti kreiranja i izgradnje održivih, uključivih i zdravih životnih prostora za budućnost, čime se zeleni plan približava svakodnevnom životu građana.

Više na:

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X