Dura
Novosti Uncategorized

ACTIVE CITIZENS FUND – Održana treća akcija čišćenja podmorja ispred Lopuda

 

Ciklus ekoloških akcija čišćenja podmorja u Dubrovniku u organizaciji Dubrovačke razvojne agencije DURA, dovršen je proteklog tjedna, 31. svibnja, čišćenjem područja ispred plaže Šunj na otoku Lopudu. Osim Šunja, tijekom mjeseca svibnja očišćeno je i podmorje oko otoka Jakljana i ispred Vile Dubrovnik. Ove vrijedne akcije provedene su u okviru projekta „Citizens and Space Shaping“, a financirane sredstvima iz Fonda za aktivno građanstvo – Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP), podržanog od zemalja Island, Lihtenštajn i Norveška.

Automobilske gume, plastične i aluminijske ležaljke, odbačeno željezo i velika količina plastične ambalaže, samo su dio otpada kojeg su iz mora izvukli vrijedni članovi ABYSS DUBROVNIK Centra za ronjenje i sportove na vodi i Ekološko-ronilačkog kluba Ragusa kao pružatelji usluge čišćenja, a sve to u suradnji s Čistoćom Dubrovnik i tvrtkom CIAN d.o.o.

Vodeći partner projekta „Citizens and Space Shaping“ je Centar za građanske inicijative Słupsk (Poljska), koji kroz projektne aktivnosti želi potaknuti grad Słupsk na djelovanje u očuvanju urbanog prostornog reda i to kroz učenje i razvoj standarda za oblikovanje, projektiranje i održavanje javnog prostora u Słupsku, a temeljem prekograničnih iskustava i suradnje s Dubrovačkom razvojnom agencijom. Osim Centra za građanske inicijative Słupsk i DURA-e kao jedinog hrvatskog partnera, projektne aktivnosti provode i Grad Słupsk te Islandski centar za ljudska prava.

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

ACTIVE CITIZENS FUND – Održana akcija čišćenja podmorja ispod Vile Dubrovnik

Dura_user

ACTIVE CITIZENS FUND – Ekološka akcija čišćenja podmorja na Jakljanu

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X