Dura
Natječaji

Europska komisija traži stručnjake za misiju o Novom europskom Bauhausu

 

 

 

Europska komisija objavila poziv stručnjacima za pridruživanje u Odbor za misiju u svrhu uspostave potencijalne buduće misije o Novom europskom Bauhausu.

Prijave su otvorene do 15. rujna 2023. godine i podnose se putem online obrasca. Dokumenti vezani za prijavu, česta pitanja i informacije o radu Odbora za misiju nalaze se na internetskoj stranici: Register of Commission Expert Groups and Other Similar Entities (rubrika Additional information).

Glavni zadatak ovog odbora bit će davanje smjernica Komisiji u vezi dizajna predložene misije, definiranja njezinih ciljeva, određivanja relevantnih pokazatelja i postavljanje odgovarajućih rokova. Odbor za misiju sastojat će se od 15 stručnjaka iz različitih područja, kao što su poslovanje, javna uprava, znanost, istraživanje i inovacije, kultura.

Novi europski Bauhaus (NEB) pokrenut je 2021. kao ekološki, gospodarski i kulturni projekt koji će dovesti do zajedničkog osmišljavanja atraktivnijih, održivijih i isključivijih načina suživota. Više o inicijativi Novog europskog Bauhausa možete pročitati ovdje. Više o misijama EU-a možete pročitati na stranici: EU Missions in Horizon Europe.

“Inicijativa Novi europski Bauhaus povezuje Europski zeleni plan s našim svakodnevnim životima i prostorima za stanovanje. Poziva sve Europljane da zamisle i zajedno izgrade održivu i inkluzivnu budućnost koja je prekrasna za naše oči, umove i duše.

Novi europski Bauhaus kreativni je i transdisciplinarni pokret u nastajanju!

To je most između svijeta znanosti i tehnologije, umjetnosti i kulture. Radi se o iskorištavanju naših zelenih i digitalnih izazova kako bismo transformirali svoje živote na bolje. To je poziv da zajedno rješavamo kompleksne društvene probleme putem su-stvaranja. Stvaranjem veza između različitih pozadina, prelazeći disciplinske granice i temeljeći se na sudjelovanju na svim razinama, Novi europski Bauhaus inspirira pokret za olakšavanje i usmjeravanje transformacije naših društava duž tri neodvojive vrijednosti: održivost, od ciljeva za klimu do cirkularnosti, nulte onečišćenosti i biološke raznolikosti estetika, kvaliteta iskustva i stil izvan funkcionalnosti inkluzija, od vrednovanja raznolikosti do osiguravanja pristupačnosti i dostupnosti

Novi europski Bauhaus okuplja građane, stručnjake, poduzeća i institucije kako bi ponovno zamislili održivi život u Europi i izvan nje. Osim što stvara platformu za eksperimentiranje i povezivanje, inicijativa podržava pozitivne promjene pružanjem pristupa financiranju Europske unije za prekrasne, održive i inkluzivne projekte.”

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Bruxelles – Projekt revitalizacije TUP-a predstavljen na konferenciji „Novi europski Bauhaus u regijama i gradovima“

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X