Dura
Novosti

Održan Kick-off sastanak projekta „HABI“, Interreg Italy – Croatia

Dura je sudjelovala na prvom (Kick-off) sastanku projekta HAB u okviru programa Interreg Italy-Croatia 2021. – 2027.,a koji se održao 19. listopada 2023. u Conversano, Italija.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici gradova Conversano i Mola di Bari, ali ujedno i predstavnici projektnog tima odgovorni za samu implementaciju Dubrovačka razvojna agencija DURA i Javna ustanova Rezervat Lokrum.

Cilj sastanka bio je postaviti temelje suradnje u okviru provedbe HABI projekta koji je započeo 1. kolovoza 2023., a trajati će do kraja 2024. godine. Osim zajedničkih izazova u očuvanju kvalitete okoliša i krajolika, te bogatstvu kulturnog identiteta i prirodnog naslijeđa, projekt HABI unutar svojih aktivnosti planira razviti zajedničke strategije i akcijske planove koji se tiču upravljanja i očuvanja NATURA 2000 morskih staništa i vrsta s naglaskom na prijetnje i pritiske. U sklopu projekta, planira se i razvoj promotivne kampanje za podizanje svijesti te razrada i implementacija radionica u Italiji i Hrvatskoj.

Partneri na projektu su:

Municipality of Conversano – vodeći partner

Mola di Bari

Dubrovačka razvojna agencija DURA

Javna ustanova Rezervat Lokrum

Vrijednost cijelog projekta: 226,605.23 EUR

Vrijednost projekta za DURA-u: 50,602.74 EUR

Sufinanciranje: 10,120.55 EUR                  Darovnica: 40,482.19 EUR

Cilj projekta:

Projektni prijedlog namjerava ostvariti niz integriranih ciljeva koji su usmjereni, kao cjelina, na promicanje nove slike područja temeljene na kvaliteti okoliša i krajolika, te bogatstvu kulturnog identiteta i prirodnog naslijeđa

Opća tematika:

Poboljšanje zaštite i očuvanja prirode, biološke raznolikosti i zelene infrastrukture, uključujući urbanu sredinu, te smanjenje svih oblika onečišćenja.

Planirano trajanje projekta je 18 mjeseci.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X