Dura
Novosti

Održan kick-off sastanak projekta TESTEAT

DURA je sudjelovala na prvom projektnom sastanku projekta TESTEAT (INTERREG Italija-Hrvatska) koji se održao 28. i 29. veljače 2024. godine u gradovima Pula i Pazin. Sastanku je prisustvovala predsjednica uprave DURA-e Ana Marija Pilato Krile s timom koji će provoditi projekt TESTEAT ispred DURA-e u ulozi projektnog partnera.

Prvog dana projektnog kick-off sastanka, projektni partneri sastali su se u prostoru Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Prije radnog dijela sastanka, sve okupljene pozdravili su Prodekan za međunarodnu suradnju i odnose s gospodarstvom na Sveučilištu u Puli, prof. dr. sc. Dean Sinković, zatim županijski pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo, dr.sc. Ezio Pinzan, te Igor Merlić, direktor županijske Agencije za ruralni razvoj Istre, ujedno vodećeg partnera projekta.

Sastanku je prisustvovala i Natalija Adžić, projektna menadžerica u okviru Joint Secretariat-a, koja je na samom početku radnog dijela sastanka predstavila pravila implementacije projekata financiranih iz programa INTERREG Italija-Hrvatska. Nakon toga uslijedila je prezentacija Jasenke Kapuralin ispred AZZRI agencije kojom je sve prisutne partnere uvela u projekt TESTEAT. Svi partneri projekta imali su priliku predstaviti svoje institucije i gradove te na taj način se međusobno upoznati.

U drugom dijelu sastanka predstavljene su projektne aktivnosti u okviru 4 radna paketa aktivnosti, gdje su prezentacije održali nositelji radnih paketa, među kojima je i DURA kao nositelj svih projektnih aktivnosti vezanih za planiranje i implementaciju pilot akcija. Osim toga bilo je riječi i o projektnoj komunikaciji i svim planiranim komunikacijskim alatima i aktivnostima.

Drugog dana sastanka, 29. veljače, partneri su se okupili u prostorima Edukacijskog gastronomskog centra Agencije za ruralni razvoj Istre, a o kojem je prezentaciju održala gđa Jasenka Kapuralin. Nadalje plan implementacije i koordinacije projekta predstavila je gđa Petra Maleković Šušnjić iz AZZRI kao vodećeg partnera projekta. Na samom kraju radnog dijela održan je sastanak upravnog odbora projekta gdje su imenovani članovi upravnog odbora te postignuti dogovori za sljedeće sastanke i nadolazeće aktivnosti.

Projekt TESTEAT financiran je iz programa INTERREG Italija-Hrvatska. Projekt je prijavljen u okviru programskog prioriteta „Kultura i turizam za održivi razvoj“ te specifičnog cilja 4.1. „Jačanje uloge kulture i održivog turizma u gospodarskom razvoju, socijalnoj inkluziji i društvenim inovacijama“. Fokus projekta TESTEAT je jačanje vještina aktera u turizmu, sadašnje i buduće radne snage, posebice studenata/učenika, ali i profesionalnog kadra (šefovi kuhinja, konobari, destinacijski menadžeri, vodiči, itd.), kao i proširivanje njihovog znanja o eno-gastronomskom nasljeđu lokalnog područja, modernim prehrambenim potrebama i izborima te prilikama koje pruža održivi turizam, kružno gospodarstvo i digitalizacija.

Ukupna vrijednost projekta je 2.302.841,76 eura. Proračun za DURA-u iznosi ukupno 246,460.00 eura,  od čega 80% čine sredstva iz programa (197.168,00 eura), preostalih 20% (49.292,00 eura) čine vlastita sredstva. Vodeći partner projekta je AZZRI – Agencije za ruralni razvoj Istre (HR), a projektni partneri su redom: Grad Venecija (IT), Sveučilište Jurja Dobrile u Puli (HR), Sveučilište Ca’Foscari u Veneciji (IT), Općina Ston (HR), SCF – Centralna škola za strukovno obrazovanje (IT), CIVIFORM – Centar za stručno obrazovanje (IT) te Dubrovačka razvojna agencija DURA. Projekt je službeno započeo 1. veljače 2024. godine, a trajati će do kraja srpnja 2026. godine, odnosno 30 mjeseci.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X