Dura
Novosti

Događaj otvoren za javnost „podizanje svijesti o projektu “Interreg HABI““

Događaj podizanja svijesti o projektu “Interreg HABI“ održat će se 9. listopada 2024. godine u Studentskom domu, na adresi Ulica Marka Marojice 2.b, s početkom u 09:00 sati. Projektni partneri će predstaviti projektne aktivnosti te ključne rezultate  proizašle iz projekta. DURA i projetni partneri Mola di Bari istaknut će svoju ulogu u projektu kao administrativna potpora i odgovorni partneri za izradu komunikacijskog plana te plana za kampanju podizanja svijesti o zaštićenim NATURA 2000 staništima i prijetnjama tim područjima, dok će Commune di Conversano i Javna ustanova Rezervat Lokrum iznijeti pregled provedenih istraživanja zaštićenog prirodnog staništa. U drugom dijelu izlaganja, Marjan Žitnik prezentirati će zanimljivosti o projektu udruge Maritimo Recycling te uvid u proces recikliranja plastike iz mora i pretvorbe iste u sunčane naočale i nakit. Za zadnji dio prezentacije, Marlena Čukteraš održati će predavanje o projektima udruge Green Sea Safari koja organizira eko akcije s ciljem čišćenja izoliranih plaža, otoka i uvala od plastike, pivskih boca i drugog sličnog otpada.

Projekt “HABI – Aktivnosti podizanja svijesti, obuka i znanstvena istraživanja o vrstama i staništima od zajedničkog interesa zajednice” usmjeren je na unapređenje zaštite prirode, biološke raznolikosti i zelene infrastrukture. Integrirani ciljevi projekta nastoje promicanti novu sliku područja, temeljenu na kvaliteti okoliša i krajolika te na bogatstvu kulturnog identiteta i prirodne baštine. Ključni rezultati uključuju završetak zajedničkih obuka, izradu strategija za očuvanje NATURA 2000 morskih staništa te provedbu kampanja za podizanje svijesti u Dubrovniku i Mola di Bari. Projekt HABI financiran je s 226.605,27 EUR od strane programa Interreg Italy – Croatia 2021.-2027.

Događaj će okupiti lokalne dionike, uključujući turoperatore, mala i srednja poduzeća, vlasti i širu javnost, a sudjelovanje će biti omogućeno i online za međunarodne partnere.

Detaljni rezultati istraživanja NATURA 2000 staništa i vrsta će biti predstavljeni na završnom događaju – konferenciji u organizaciji Javne ustanove Rezervat Lokrum, 23. listopada.

S obzirom da je broj mjesta ograničen, molimo Vas da se za sudjelovanje na događaj prijavite putem email adrese: isaltaric@dura.hr najkasnije do utorka 08.10.2024. u 16:00 sati. Napominjemo da je moguće sudjelovanje i online te svi prijavljeni koji žele sudjelovati na takav način „online“ dobit će poveznicu za sudjelovanje na email adresu kojom nam se prijave.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

DURA sudjelovala na radionici u sklopu projekta HABI

Dura_user

DURA na transnacionalnoj radionici u Conversanu

Dura_user

Održan Kick-off sastanak projekta „HABI“, Interreg Italy – Croatia

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X