Dura
Novosti

Održan sastanak projekta SITE (INTERREG Italija-Hrvatska) u Šibeniku

Sastanak projekta SITE (INTERREG Italija-Hrvatska) održao se 17. i 18. listopada 2024. u Šibeniku, na kojem su sudjelovale zaposlenice DURA-e Mia Hrnić  i Iva Rašica.

Tijekom ovog događaja projektni partneri i lokalni dionici zajedno su radili na procjeni pristupačnosti ključnih lokacija, posebice šibenske tvrđave Sv. Mihovila i okolnog područja.

Partneri projekta SITE okupili su se kako bi zajedno s lokalnim dionicima pregledali navedene lokacije te mapirali tvrđavu. Nakon toga uslijedila je radionica zajedničkog rješavanje izazova pristupačnosti na kojoj su predlagali inovativna rješenja za poboljšanje kroz principe univerzalnog dizajna.

Na sastanku su se analizirale i procijenile dostupnosti nekih od gradskih znamenitosti koristeći principe Univerzalnog dizajna, čineći grad pristupačnijim za sve posjetitelje.

Usredotočenost na načela univerzalnog dizajna ključna je kako bi ovi javni prostori bili pristupačniji svima.

Cilj projekta SITE je suočiti se sa zajedničkim teritorijalnim izazovom diverzifikacije turističkih tokova i promicanja inkluzivnog turističkog ekosustava te jačanja uloge kulture i održivog turizma u gospodarskom razvoju, socijalne uključenosti i društvene inovacije. Projekt je financiran iz programa INTERREG Italija-Hrvatska. https://www.italy-croatia.eu/web/site

Vodeći partner projekta je UNITS – Sveučilište u Trstu (IT), a projektni partneri su: Grad Šibenik (HR), Dubrovačka razvojna agencija DURA (HR), Zračna luka Dubrovnik (HR), CMI – Central Marketing Intelligence (IT), VEASYT srl (IT), Općina Fano (IT), Sveučilište u Rijeci (HR), Fakultet za turizam i ugostiteljski menadžment (HR).

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Kick-off sastanak projekta SITE održan u Trstu

Dura_user

DURA sudjelovala na sastanku projekta SITE (INTERREG Italija-Hrvatska) u Fanu

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X