Dura
Novosti

Održan online događaj „Adriatic Posidonia“ u sklopu projekta HABI

U sklopu projekta „HABI“ održao se događaj podizanja svijesti pod nazivom „Adriatic Posidonia“ u organizaciji projektnog partnera Mola di Bari. Događaj se održao 21. listopada 2024. na kojem je ispred DURA-e sudjelovao Ivan Saltarić.

Događaj se održao u malom gradiću Mola di Bari s ciljem podizanja svijesti o negativnim utjecajima koji prijete morskom ekosustavu Italije, posebno zaštićenoj vrsti Posidonia oceanica.

U pozdravnom govoru, gradonačelnik Mola di Bari-a, gospodin Giuseppe Colonna, naglasio je važnost projekta HABI i njegovu ulogu u očuvanju okoliša i unapređenju lokalne zajednice.

Francesco Vitulli i Marco Ungaro iz Mola di Bari pružili su uvid u povijesne aspekte i biološku raznolikost područja, naglasivši važnost očuvanja prirodne baštine.

Ivan Saltarić, voditelj projekta ispred DURA-e, predstavio je ključne ciljeve i aktivnosti projekta. Istaknuo je suradnju s partnerima i očekivane rezultate koji će pridonijeti razvoju održivih praksi.

U nastavku događaja, ispred Javne ustanove Rezervat Lokrum, Ozana Domijan predstavila je aktivnosti ustanove Lokrum te podvodna istraživanja koja su provedena u sklopu projekta.

Kasnije tijekom dana, gradonačelnik općine Conversano, dr. Giuseppe Lavascio, održao je pozdravni govor u kojem je istaknuo važnost rada na projektu HABI.

Događaj je zaključen prezentacijama gospodina Nicola Leone-a i gospođe Elvire Tarsitano, koji su podijelili slična iskustva s projektima usmjerenim na zaštitu okoliša i smanjenje štetnih utjecaja na okoliš.

Događaj je završio s pozitivnim reakcijama sudionika, koji su naglasili važnost suradnje i razmjene ideja u okviru projekta HABI.

Podsjetimo se da projekt HABI nastavlja jačati suradnju između Italije i Hrvatske, promovirajući novu sliku područja temeljenu na kvaliteti okoliša i krajolika, kao i na bogatstvu kulturnog identiteta i prirodne baštine. Projekt je financiran u sklopu programa Interreg Italy-Croatia 2021.-2027.

Cilj projekta je poboljšati ekološke i kulturne aspekte prekograničnog područja, s posebnim naglaskom na područja ekološke mreže NATURA 2000. Projekt teži uspostavljanju ravnoteže između čovjeka i prirodnog okoliša kroz strategije, radionice i kampanje podizanja svijesti. Ciljevi projekta obuhvaćaju očuvanje biološke raznolikosti, obrazovanje, istraživanje i promociju održivog turizma, što će u konačnici rezultirati poboljšanjem kvalitete života lokalne zajednice.

Projekt predstavlja iznimnu priliku za daljnji napredak u očuvanju prirodnih vrijednosti otoka Lokruma. Kroz ovu suradnju unaprijedit će se očuvanje bioraznolikosti, podići svijest javnosti o važnosti očuvanja prirode i sačuvati ljepota Lokruma za buduće generacije.

Više o projektu: https://www.italy-croatia.eu/web/habi

Facebook: https://www.facebook.com/interreghabi

Instagram: https://www.instagram.com/interreghabi/

Twitter: https://x.com/interreghabi

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/interreghabi/about/

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Događaj otvoren za javnost „podizanje svijesti o projektu “Interreg HABI““ – prijave u tijeku

Dura_user

DURA na transnacionalnoj radionici u Conversanu

Dura_user

Održan događaj podizanja svijesti s građanima u sklopu projekta HABI u Dubrovniku

Dura_user

Održan Kick-off sastanak projekta „HABI“, Interreg Italy – Croatia

Dura_user

DURA sudjelovala na radionici u sklopu projekta HABI

Dura_user

Uspješno završena konferencija projekta HABI

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X