Dura
Novosti

Završni partnerski sastanak projekta “BAS”

Na dvodnevnom završnom partnerskom sastanku ERASMUS+ projekta BAS, koji se održao u Parmi 22. i 23. listopada, sudjelovala je Luna Polić Barović, viša savjetnica u Dubrovačkoj razvojnoj agenciji DURA-i. Na sastanku su, osim vodećeg partnera Općine Orust iz Švedske i DURA-e, sudjelovali i predstavnik Grada Dubrovnika, Vlaho Margaretić, te predstavnici partnera na projektu: Grad Imola (Italija), Sweden Emilia Romagna Network – SERN (Italija), Grad Pforzheim (Njemačka) te Centar za unapređenje istraživanja i razvoja u obrazovnoj tehnologiji – CARDET (Cipar).

Projektni partneri tijekom prvog dana sastanka prezentirali su rezultate faze testiranja online BAS modula za učenje. Svi komentari za unapređenje platforme bit će uzeti u obzir i uključeni u novu verziju koja će biti dostupna do kraja projekta.

U nastavku dana partneri su od g. Mattea Sgubbija dobili uvid u Strategiju za industrijsko planiranje područja Imola (BLEC), kao i glavne prednosti za privlačenje investicija. Zatim je zamjenica gradonačelnika, gđa Chiara Vernizzi iz sektora za urbano planiranje, održala prezentaciju o dvogodišnjem participativnom procesu izrade novog Plana urbanog razvoja Općine Parme.

Na drugom danu sastanka partneri su dogovorili komunikacijske aktivnosti do kraja projekta, planirali konačna događanja za diseminaciju informacija o rezultatima BAS projekta te komentirali financijska i administrativna pitanja.

Projekt BAS financiran je iz programa Erasmus+ i ima za opći cilj osnažiti privlačnost europskih gradova i općina za gospodarska ulaganja kroz usavršavanje službenika u javnom sektoru.

Kroz projekt ostvareni su sljedeći rezultati:

  • Razvoj platforme za online obuku
  • Kreiranje dva online modula za stručno usavršavanje
  • Kreiranje Priručnika za privlačenje gospodarskog ulaganja

Ovi alati za učenje namijenjeni su djelatnicima javnog sektora i službenicima kako bi brzo i učinkovito dobili pregled najvažnijih čimbenika u vezi s gospodarskim razvojem i premještanjem poduzeća. U fokusu je jednostavan i jasan opis najvažnijih alata i načina rada.

Podsjećamo, prethodno provedena analiza pokazala je da postoji potreba za razvojem digitalnih vještina za privlačenje poslovanja kroz kontinuirano strukovno obrazovanje i obuku (eng. VET). Kao rezultat toga, partneri na projektu BAS identificirali su potrebu za razvojem niza novih kompetencija i digitalnih vještina među svojim zaposlenicima, njegujući pritom konkurentno poslovno okruženje, stvarajući prilagođene digitalne prijedloge vrijednosti za lokacije i sastavljajući interdisciplinarne timove s potrebnim sposobnostima privlačenja i olakšavanja investicija.

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Održan 4. transnacionalni sastanak projekta BAS

Dura_user

Transnacionalni sastanak projekta BAS u Dubrovniku

Dura_user

Održan sastanak dionika projekta „BAS“

Dura_user

Predstavnice DURA-e sudjelovale su na prvom transnacionalnom partnerskom sastanku BAS projekta

Dura_user

BAS projekt – Istraživanje potreba za razvojem digitalnih vještina za povećanje poslovne privlačnosti europskih gradova u javnim institucijama

Dura_user

Održan sastanak partnera na projektu BAS

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X